Opleidingen

Seminars en wetenschappelijk webinars die voor nieuwe inzichten zorgen

ReThink organiseert voor professionele zorgverleners verschillende seminars en wetenschappelijk webinars op het gebied van gezondheid die voor eye-openers zorgen. Over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van de ontwikkeling van een gezond immuunsysteem tot het belang van glutathion. Van het voorkomen van bijwerkingen bij kanker tot gezond ouder worden. Uitgenodigde sprekers behoren tot de top van hun vakgebied. Experts met een visie die in staat zijn om hun kennis boeiend te presenteren.

Onder opgenomen seminars vindt u alle seminars die live hebben plaatsgevonden en nu online te bekijken zijn. De wetenschappelijk webinars zijn gratis en zijn live te volgen of op elk gewenst tijdstip terug te kijken nadat het webinar heeft plaatsgevonden.

Opgenomen seminars

Online beschikbaar

Virussen: Vriend of vijand?

Is het uitbannen van een virus wijs en überhaupt mogelijk?

Online beschikbaar

PCOS: Een verhaal van hormonen en insuline

Dit opgenomen seminar biedt een beknopt overzicht van de verschillende factoren die aan de oorsprong kunnen liggen van PCOS.

Online beschikbaar

One Carbon Metabolism, schakel bij methylatie, metabolisme en detoxificatie

Tijdens dit opgenomen seminar word onder meer nauwgezet stilgestaan bij de diverse vormen van ‘one carbon metabolism’, waarbij methylatie direct en indirect een rol speelt. 

Online beschikbaar

Migraine, hoofdpijn en vermoeidheid

In dit opgenomen seminar kijken we naar welke mechanismen en voedingsstoffen een rol spelen om de belastbaarheid van de patiënt te ondersteunen.

Online beschikbaar

FODMAP’s in prikkelbare darm: impact op uw IBS patiënt

Dit opgenomen seminar verschaft inzicht in de pathogenese (infecties, angst, stress, dieet en microbioom) van PDS.

Online beschikbaar

Chronobiologie

De chronobiologie is de wetenschap binnen de biologie die zich toelegt op het bestuderen van het bioritme van het lichaam.

Online beschikbaar

Vrouwelijke (on)gezondheid: een overzicht

Tijdens dit seminar gaan we in op typische vrouwelijke ziektes.

Online beschikbaar

Huidziekten: “the ins and outs”

Tijdens dit seminar gaan we in op de 'ins and outs' van huidziekten.

Online beschikbaar

Schildklierdiagnostiek: de stand van zaken

Dit opgenomen seminar is een samenvatting van de 2-daagse masterclass.

Online beschikbaar

De meetbaarheid van chronische vermoeidheid

Dit opgenomen seminar is een samenvatting van de 2-daagse masterclass.

Online beschikbaar

Gewrichtsklachten bij jong en oud: Immuniteit vs. slijtage

Hoewel ze soms gelijkaardige symptomen kunnen veroorzaken, liggen de oorzaken en mogelijke behandelingen van reumatoïde artritis en osteoartritis (artrose) sterk uiteen.

Online beschikbaar

(Borst)tumoren: Een genetische, epigenetische en mitochondriale kijk op het ontstaan

Verschillende mitochondriale aspecten in het ontstaan van tumoren.

Online beschikbaar

Kanker en de rol van voeding

Je kunt dit nu terugkijken! In dit wetenschappelijke seminar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten voorlegt met betrekking tot kanker en de rol van voeding.

Online beschikbaar

Metabool Syndroom: de invloed van suiker op ons lichaam

Tijdens dit opgenomen seminar gaan we in op de invloed van suiker op ons lichaam.

Online beschikbaar

Darmgezondheid bij de zwangere vrouw: gevolgen voor het pasgeboren kind?

Verschillende microbiomen bij de zwangere vrouw en het belang van de initiële kolonisatie bij de pasgeborene

Online beschikbaar

Fertility Congres

Preconceptie, Fertiliteit, zwangerschap en gezondheid van het kind; praktische implicaties vertaald vanuit een kruisbestuiving van baanbrekend research.

Opgenomen webinars

Online beschikbaar

Onze huid als zesde zintuig

Je kunt dit webinar nu terugkijken! In dit wetenschappelijk webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten voorlegt met betrekking tot dermatologische problemen.

Online beschikbaar

De man en zijn testosteronfactor

Je kunt dit webinar nu terugkijken! In dit wetenschappelijk webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten voorlegt met betrekking tot detoxificatie en hormonale balans van de man.

Online beschikbaar

Mitohormese: train de mitochondria

Je kunt dit webinar nu terugkijken! In dit wetenschappelijk webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten voorlegt met betrekking tot vermoeidheid en energie.

Online beschikbaar

De beste voeding volgens onze natuur

Je kunt dit webinar nu terugkijken! In dit wetenschappelijk webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten voorlegt.

Online beschikbaar

De sexualisatie van ons microbioom

Je kunt dit webinar nu terugkijken! In dit wetenschappelijk webinar behandelen we de rol van het microbioom bij de vruchtbaarheid en hormonale programmering van mannen en vrouwen.

Online beschikbaar

De vrouw en stressadaptatie

Je kunt dit webinar nu terugkijken! In dit wetenschappelijk webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten voorlegt met betrekking tot de vrouw en stressadaptatie.

Online beschikbaar

Methylgroepdonatie

Je kunt dit webinar nu terugkijken! In dit wetenschappelijk webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten voorlegt met betrekking tot methylatie.

Online beschikbaar

Neuro-Immunologische communicatie

Je kunt dit webinar nu terugkijken! In dit wetenschappelijk webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten voorlegt met betrekking tot Neuro-Immunologische sturing.

Online beschikbaar

Ontstekingsmodulatie bij gewrichtsaandoeningen

Je kunt dit webinar nu terugkijken! In dit wetenschappelijk webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten voorlegt met betrekking tot mobiliseren.

Online beschikbaar

De metabole competitie voor energie

Je kunt dit webinar nu terugkijken! In dit wetenschappelijk webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten voorlegt met betrekking tot stofwisseling.

Online beschikbaar

De puzzel van autoimmuniteit

Je kunt dit webinar nu terugkijken! In dit wetenschappelijk webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten voorlegt met betrekking tot weerstand.

Online beschikbaar

Overgewicht: de metabole competitie tussen spier en vet

Je kunt dit webinar nu terugkijken! In dit wetenschappelijk webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten voorlegt met betrekking tot afvallen/metabool syndroom.

Online beschikbaar

Evolutie vs. metabool syndroom

Je kunt dit webinar nu terugkijken! In dit wetenschappelijk webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten voorlegt met betrekking tot Metabool syndroom.

Online beschikbaar

Prostaatgezondheid

Je kunt dit webinar nu terugkijken! In dit wetenschappelijk webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten voorlegt met betrekking tot prostaatgezondheid.

Online beschikbaar

Metabole bedreigingen voor de vrouwenborst

Je kunt dit webinar nu terugkijken! In dit wetenschappelijk webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten voorlegt met betrekking tot borstgezondheid.

Online beschikbaar

Migraine: soorten, oorzaken en hoe aanpakken?

Je kunt dit webinar nu terugkijken! In dit wetenschappelijk webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten voorlegt met betrekking tot Humane migraine.

Seminars met accreditatie

Wanneer u deelneemt aan een online training van ReThink, ontvangt u na afloop een certificaat.
ReThink vraagt bij zeer veel  beroepsvereniging(en) en koepelorganisatie(s) accreditatie aan.