donderdag 18 april 2024 - woensdag 24 april 2024 16:00

WETENSCHAPPELIJK WEBINAR

Meld u aan voor het webinar, u ontvangt
dan een link om het webinar terug te kijken.

Inhoud wetenschappelijk webinar:
– Presentatie Robert van Esch (60 min.)
– Link om de presentatie op een later tijdstip te bekijken.

_E1A0180

De sexualisatie van het microbioom
Robert van Esch MSc.
Duur: ca. 1 uur

De sexualisatie van ons microbioom

In dit webinar reiken wij u de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die u aan uw cliënten voorlegt.

De niet met het blote oog waarneembare aanwezigheid van micro-organismen in ons lichaam vormt het microbioom. De locaties in het lichaam waar zich significante concentraties microculturen bevinden, hebben direct of indirect contact met de buitenwereld. De populatiegrootte en de biodiversiteit van ons microbioom verschilt per lichaamsdeel en bepalen mede de orgaanfunctionaliteit.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de orgaan specifieke samenstelling van het microbioom een rol speelt bij zowel de vruchtbaarheid als hormonale programmering van mannen en vrouwen. Ook is waargenomen dat met name intestinale bacteriën beschikken over genetische eigenschappen die benodigd zijn voor de synthese van steroïdhormonen.

Nu terugkijken
Dit webinar is al geweest, maar u kunt zich nog steeds aanmelden. U ontvangt dan de link om het webinar terug te kijken via de mail.

Ticket TypePriceCart
Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Onder voorbehoud99.00Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Gegarandeerd99.00