zondag 22 september 2024 16:00 - 17:00

WETENSCHAPPELIJK WEBINAR

Meld je aan voor het webinar, je ontvangt
dan een link om het webinar terug te kijken.

Inhoud wetenschappelijk webinar:
– Presentatie Robert van Esch (60 min.)
– Link om de presentatie op een later tijdstip te bekijken.

_E1A0180

Auto-immuniteit
Robert van Esch MSc.
Duur: ca. 1 uur

De puzzel van autoimmuniteit

In dit webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten kunt voorleggen.

De pathogenese van auto-immuunziekten wordt gekenmerkt door een complexe interactie tussen (epi)genetische, immunologische en hormonale factoren. De complexiteit van auto-immuniteit gaat over de multifactoriële oorsprong en diversiteit van expressie bij individuen. Genetica draagt bij aan gevoeligheid voor het ontwikkelen van een auto-immunologische expressie, maar de aanwezigheid van een externe of endogene factoren is essentieel bij het activeren van de verstoorde immuunrespons. Chronische infecties en de blootstelling aan andere omgevingsfactoren, zoals endocrine disrupting chemicals, zijn geïdentificeerd als potentiële prikkels voor het ontstaan van auto-immuunziekten. Geslachtelijke programmering is eveneens gedefinieerd als dominante factor bij het induceren van auto-immuniteit.

In dit wetenschappelijk webinar leer je:

  • Hoe de verschillende componenten van het immuunsysteem functioneren;
  • Welke afweercellen betrokken zijn bij auto-immuniteit;
  • Hoe epigenetica een rol speelt bij verstoorde immunologische expressie en de preventie hiervan.

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

Robert en Ilse
Omdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij je onderstaande vragen te beantwoorden. Je ontvangt de link om deel te nemen aan deze training per e-mail.

Nu terugkijken

Dit webinar is al geweest, maar je kunt zich nog steeds aanmelden. Je ontvangt dan de link om het webinar terug te kijken via de mail.


De informatie in deze opname is vervaardigd door ReThink Foundation en is bestemd voor personen die zich beroepsmatig bezighouden met voeding, leefstijl en gezondheid. De informatie is niet bestemd voor derden zoals consumenten en patiënten. Deze informatie mag niet verder worden verspreid of gebruikt binnen het therapeutische en publieke domein, tenzij nadrukkelijk met ReThink Foundation overeen gekomen.

Ticket TypePriceCart
Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Onder voorbehoud99.00Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Gegarandeerd99.00