zondag 27 juni 2027 10:47 - maandag 24 maart 2031 16:00

ONLINE SEMINAR

Inhoud online seminar:
– Toegang tot het online seminar
– Presentatie Gabriël Devriendt (+/- 2 uur)
– Presentatie Barbara Havenith (+/- 1,5 uur)
– Twee full-color syllabi per post

Gabriel

Vrouwelijke (on)gezondheid: van hormonale tot urinaire klachten
Gabriël Devriendt
Pures
Duur: ca. 2 uur

Barbara Havenith

Vrouwelijke (on)gezondheid: het vaginale microbioom
Barbara Havenith
Hormoonpoli
Duur: ca. 1,5 uur

Vrouwelijke (on)gezondheid: een overzicht

Bij typische vrouwelijke problemen of ziektes denken we in eerste instantie al snel aan borstkanker of eierstokkanker. Dit aangezien een overmaat aan het vrouwelijk hormoon oestrogeen hier een belangrijke rol in speelt. Een hormonale verstoring kan echter ook leiden tot heel wat andere pathologieën, zoals endometriose, het premenstrueel syndroom of menopauzale klachten.

Naast de vrouwelijke hormonale huishouding wordt in de online seminar ook de pathologie van andere vrouwelijke aandoeningen besproken. Hierbij wordt onder meer uitleg gegeven over specifieke urinaire ongemakken (incontinentie, chronische blaasontsteking) en vaginale problemen die onder andere een belangrijke impact kunnen hebben in de zwangerschap. Gynaecoloog & Arts Functionele Geneeskunde Barbara Havenith verzorgde een lezing over het vaginale microbioom.

Met dit seminar zal zo een helder overzicht geboden worden van de meest frequente vrouwelijke aandoeningen. Daarnaast zullen op een wetenschappelijk onderbouwde manier inzichten verschaft worden over het correct gebruik van natuurlijke middelen die het vrouwelijke lichaam kunnen ondersteunen.

Inhoud online programma:

1.   U ontvangt per post de 2 full-color syllabi met de sheets van de presentatie.

2.  Toegang tot video-opnamen gedurende 28 dagen. Totaal circa 3:30 uur.

Zodra wij uw betaling hebben ontvangen sturen wij u direct de link met toegang tot de video-opnamen. Ook sturen wij u de syllabus per post toe. Normaal gesproken zult u deze binnen enkele werkdagen ontvangen. U heeft na aankoop 28 dagen toegang tot de video’s, rekeninghoudend met de verzending van de syllabus kunt het online programma minimaal 14 dagen volgen.

Online programma accreditatiepunten
De volgende beroepsverenigingen hebben accreditatie verleend voor dit online programma: NVHK en Zhong.


De informatie in deze opname is vervaardigd door ReThink Foundation en is bestemd voor personen die zich beroepsmatig bezighouden met voeding, leefstijl en gezondheid. De informatie is niet bestemd voor derden zoals consumenten en patiënten. Deze informatie mag niet verder worden verspreid of gebruikt binnen het therapeutische en publieke domein, tenzij nadrukkelijk met ReThink Foundation overeen gekomen.

Sprekers

Gabriël Devriendt

Gabriël Devriendt

heeft vanaf 1976 ruim 20 jaar voor diverse medische specialismen gewerkt waarvan de laatste 10 jaar als universitair productspecialist in de oncologie. In deze jaren heeft hij zich vergaand op het terrein van de farmacologie en biochemie kunnen ontwikkelen.

Barbara Havenith

Barbara Havenith

is gynaecoloog sinds 1995; Ze werkt bij de Hormoonpoli. Vanaf 2010 werden gynaecologische en endocrinologische problemen benaderd vanuit de functionele geneeskundige visie. Niet de klacht – de foto – staat centraal maar de patiënt – de film-. Er wordt gezocht naar oorzaken van klachten, onderlinge samenhang. De rol van voeding, leefstijl, veerkracht en epigenetica. Ze is (mede)auteur van Hormoonbalans voor Vrouwen (6e druk 2022) en het Handboek Acute Verloskunde (2020).

Kosten online training € 69,- per persoon