donderdag 25 december 2025 16:00 - 17:00

WETENSCHAPPELIJK WEBINAR

Meld je aan voor het webinar, je ontvangt
dan een link om het webinar terug te kijken.

Inhoud wetenschappelijk webinar:
– Presentatie Robert van Esch MSc. (60 min.)
– Link om de presentatie op een later tijdstip te bekijken.

Robert

Voedingsstoffen voor het microbioom
Robert van Esch MSc.
Duur: ca. 1 uur

Voedingsstoffen voor het microbioom

In dit webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten kunt voorleggen. 

De samenstelling en functionaliteit van het intestinale microbioom kan veranderen onder invloed van wat we eten. De darmbacteriën verteren koolhydraten en halen voedingsstoffen uit het eten. Niet verteerbare ingrediënten uit onze voeding worden prebiotica genoemd, die selectief de groei en het metabolisme van diverse bacteriën in de dikke darm kunnen stimuleren. Bovenal faciliteren prebiotische voedselbestanddelen de bacteriële productie van metabolieten die functioneel kunnen zijn voor onze stofwisseling en immunologische programmering. Bij dat proces komen nuttige moleculen vrij, die onder meer de darmwand in conditie houden, het immuunsysteem gunstig beïnvloeden en helpen bij een soepele stoelgang. Daarbij kan een omgekeerd verband bestaan tussen microbiële diversiteit en systemische pathofysiologie.
De vraag is dan wat tot de prebiotica worden gerekend en welke stoffen nog meer van nut kunnen zijn bij de metabole programmering en vitaliteit van ons intestinale microbioom.
Aandachtspunten:
–        Relatie tussen vezels en korte ketenvetzuren
–        De rol van het glycobioom en consumptie van glycanen
–        De betekenis van polyphenolen voor het intestinale microbioom

 

Nu terugkijken
Dit webinar is al geweest, maar je kunt jezelf nog steeds aanmelden. Je ontvangt dan de link om het webinar terug te kijken via de mail.

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

Robert en IlseOmdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij je onderstaande vragen te beantwoorden. De link om deel te nemen aan deze training wordt per e-mail toegestuurd.


Wetenschappelijk webinar ‘Voedingsstoffen voor het microbioom’

 


De informatie in deze opname is vervaardigd door ReThink Foundation en is bestemd voor personen die zich beroepsmatig bezighouden met voeding, leefstijl en gezondheid. De informatie is niet bestemd voor derden zoals consumenten en patiënten. Deze informatie mag niet verder worden verspreid of gebruikt binnen het therapeutische en publieke domein, tenzij nadrukkelijk met ReThink Foundation overeen gekomen.

Ticket TypePriceCart
Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Gegarandeerd99.00Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Onder voorbehoud99.00