zondag 25 augustus 2024 16:21 - 17:00

WETENSCHAPPELIJK WEBINAR

Meld u aan voor het webinar, u ontvangt
dan een link om het webinar terug te kijken.

Inhoud wetenschappelijk webinar:
– Presentatie Robert van Esch (60 min.)
– Link om de presentatie op een later tijdstip te bekijken.

_E1A0180

Stofwisseling
Robert van Esch MSc.
Duur: ca. 1 uur

De metabole competitie voor energie

In dit webinar reiken wij u de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die u aan uw cliënten kunt voorleggen.

Het brein is als een elektriciteitscentrale. Het is de grootste generator van elektriciteit in het lichaam en functioneert overeenkomstig een dataprocessor. De energiebehoeftige hersenen hebben een evolutionair beproefd systeem ontwikkeld om te zorgen dat ze altijd aan hun energie komen. Ze maken gebruiken van de perifere stofwisseling en ondervinden hierbij competitie van perifere organen en weefsels.

Communicatiemoleculen, zoals neurotransmitters en hormonen, sturen en bewaken de stofwisseling en energetische wisselwerking tussen het centrale zenuwstelsel en de periferie. Een niet optimale leefstijl, zoals weinig bewegingen en een ongunstige voedingskeuze, kunnen die wisselwerking verstoren, waardoor de hersenen een relatief energiegebrek kunnen gaan ervaren. Uiteindelijk zal de energetische hiërarchie veranderen met nadelige gevolgen voor de breinfunctie.

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

Robert en Ilse
Omdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij u onderstaande vragen te beantwoorden. U ontvangt de link om deel te nemen aan deze training per e-mail.

Nu terugkijken

Dit webinar is al geweest, maar u kunt zich nog steeds aanmelden. U ontvangt dan de link om het webinar terug te kijken via de mail.


De informatie in deze opname is vervaardigd door ReThink Foundation en is bestemd voor personen die zich beroepsmatig bezighouden met voeding, leefstijl en gezondheid. De informatie is niet bestemd voor derden zoals consumenten en patiënten. Deze informatie mag niet verder worden verspreid of gebruikt binnen het therapeutische en publieke domein, tenzij nadrukkelijk met ReThink Foundation overeen gekomen.

Ticket TypePriceCart
Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Onder voorbehoud99.00Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Gegarandeerd99.00