woensdag 22 januari 2025 16:29 - 16:00 Van der Valk Houten Hoofdveste 25, 3992 DH Houten

ONLINE SEMINAR

Inhoud online seminar:
– Toegang tot het online seminar
– Presentatie Gabriël Devriendt (1:52 uur)
– Presentatie Mathilde Kuijpers (1:46 uur)
– Twee full-color syllabi per post

Gabriël Devriendt

PCOS: een verhaal van hormonen en insuline
Gabriël Devriendt
Pures
Duur: ca. 1:52 uur

Mathilde Kuijpers

PCOS een syndroom of een symptoom van een metabole mismatch?
Mathilde Kuijpers
Fertiliteitsarts
Duur: ca. 1:46 uur

PCOS: Een verhaal van hormonen en insuline

Hormonale stoornissen komen alsmaar vaker voor en kunnen zeer uiteenlopende oorzaken of uitingen hebben. Een van de meest frequente hormonale stoornissen is het PolyCystisch OvariumSyndroom, kortweg PCOS, en komt voor bij 5 tot 10% van de vrouwen in de vruchtbare levensfase.

Bij het merendeel van de patiënten (50 – 70%) speelt ‘insuline resistentie’ mee aan de basis van deze aandoening. Een verstoorde hormonale wisselwerking vertaalt zich bij deze patiënten ook vaak in een ovulatiestoornis, waardoor PCOS een erg frequente oorzaak is van fertiliteitsproblemen.

Dit seminar zal een beknopt overzicht bieden van de verschillende factoren die aan de oorsprong kunnen liggen van PCOS. Zo zullen naast de rol van insuline en overgewicht in de pathogenese ook de afwijkingen in de hormonenbalans worden besproken die een rol spelen in de ontwikkeling van PCOS en aanleiding kunnen geven tot de belangrijkste symptomen.

Hierbij zullen ook inzichten verschaft worden over de impact van voeding en welke natuurlijke stoffen de ziekteprocessen gunstig kunnen beïnvloeden.

Inhoud online programma:

1.   U ontvangt per post de 2 full-color syllabi met de sheets van de presentatie.

2.  Toegang tot video-opnamen gedurende 28 dagen. Totaal circa 3:40 uur.

Zodra wij uw betaling hebben ontvangen sturen wij u direct de link met toegang tot de video-opnamen. Ook sturen wij u de syllabus per post toe. Normaal gesproken zult u deze binnen enkele werkdagen ontvangen. U heeft na aankoop 28 dagen toegang tot de video’s, rekeninghoudend met de verzending van de syllabus kunt het online programma minimaal 14 dagen volgen.

Online programma accreditatiepunten
ReThink heeft bij de verschillende beroepsverenigingen accreditatie aangevraagd voor dit online programma en door de volgende beroepsverenigingen is het geaccrediteerd: MBOG, NOAG, NWP, NVKH, Zhong, KTNO, VBAG, BATC, NVVM, CAT en NVVT.


De informatie in deze opname is vervaardigd door ReThink Foundation en is bestemd voor personen die zich beroepsmatig bezighouden met voeding, leefstijl en gezondheid. De informatie is niet bestemd voor derden zoals consumenten en patiënten. Deze informatie mag niet verder worden verspreid of gebruikt binnen het therapeutische en publieke domein, tenzij nadrukkelijk met ReThink Foundation overeen gekomen.

Sprekers

Gabriël Devriendt

Gabriël Devriendt

heeft vanaf 1976 ruim 20 jaar voor diverse medische specialismen gewerkt waarvan de laatste 10 jaar als universitair productspecialist in de oncologie. In deze jaren heeft hij zich vergaand op het terrein van de farmacologie en biochemie kunnen ontwikkelen.

Mathilde Kuijpers

Mathilde Kuijpers

werkt als arts integrale geneeskunde volgens de kPNI. In haar praktijk ontmoet zij veel mensen met een grote verscheidenheid aan vaak chronische klachten, waaronder zeer geregeld hormonale problemen. Vanwege haar achtergrond als fertiliteitsarts bezoekt zij stellen uit het gehele land met een kinderwens. Haar doel is altijd de regie over de gezondheid en het leven terug geven én gezondheidswinst te behalen.

Kosten online training € 69,- per persoon