zondag 20 april 2025 16:00 - maandag 20 mei 2024 17:00

WETENSCHAPPELIJK WEBINAR

Meld je aan voor het webinar, je ontvangt
dan een link om het webinar terug te kijken.

Inhoud wetenschappelijk webinar:
– Presentatie Robert van Esch MSc. (60 min.)
– Link om de presentatie op een later tijdstip te bekijken.

Robert

Overgewicht: de metabole competitie tussen spier en vet
Robert van Esch MSc.
Duur: ca. 1 uur

Overgewicht: de metabole competitie tussen spier en vet

In dit webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten kunt voorleggen. 

De metabole competitie tussen spier en vet

Ooit werd Chubby Checker wereldberoemd toen hij zong ‘’come on, let’s twist again”. Tegenwoordig kunnen we stellen dat voor veel mensen met overgewicht let’s switch again een verstandige keuze is, in meerdere opzichten. Ten eerste de verandering van een suikerrijk dieet met een hoge calorische dichtheid naar een voedingspatroon arm aan geraffineerde koolhydraten. Daarnaast de metabole switch, namelijk van vetceldominantie naar spiercelactiviteit.

Tijdens het webinar worden de metabole verschillen tussen adipocyten en myocyten uitgelicht. Daarbij wordt ingegaan op de verschillende typen adipocyten en hun fysiologische onderscheid met myocyten. Bovenal zal aandacht besteed worden aan de interventiemogelijkheden gericht op het sturen van het metabolisme richting gunstige immunologische programmering en cellulaire vitaliteit, waarbij browning ofwel metabole verandering van vetceltype, een voorname rol vervult.

Je leert onder meer over:

  • Hoe adipocyten en myocyten functioneren;
  • Hoe spieren de energiestofwisseling en het immuunsysteem beïnvloeden;
  • Over de metabole effecten van specifieke leefstijlstrategieën.

 

Nu terugkijken
Dit webinar is al geweest, maar je kunt jezelf nog steeds aanmelden. Je ontvangt dan de link om het webinar terug te kijken via de mail.

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

Robert en IlseOmdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij je onderstaande vragen te beantwoorden. De link om deel te nemen aan deze training wordt per e-mail toegestuurd.


Wetenschappelijk webinar ‘Overgewicht: de metabole competitie tussen spier en vet’

 


De informatie in deze opname is vervaardigd door ReThink Foundation en is bestemd voor personen die zich beroepsmatig bezighouden met voeding, leefstijl en gezondheid. De informatie is niet bestemd voor derden zoals consumenten en patiënten. Deze informatie mag niet verder worden verspreid of gebruikt binnen het therapeutische en publieke domein, tenzij nadrukkelijk met ReThink Foundation overeen gekomen.

Ticket TypePriceCart
Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Gegarandeerd99.00Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Onder voorbehoud99.00