dinsdag 14 april 2026 09:00 - maandag 15 juni 2026 13:00

ONLINE SEMINAR

Dr. Jos Opheide

Oestrogeendominantie

Dr. Joseph Opheide
Hoofdarts Ziekenhuis Geel

Duur: ca. 2 uur

Robert

Oestrogeendominantie

Robert van Esch MSc.
KPNI-therapeut en heeft een master in de PsychoNeuroImmunologie (PNI)

Duur: ca. 2 uur

Oestrogeendominantie

Dr. Joseph Opheide benadrukt dat een substantieel deel van de vrouwen tijdens de peri- en postmenopauzale periode klachten ervaart. Hierbij worden vaak synthetische hormonen voorgeschreven om oestrogeentekort te behandelen. De premenopauzale periode gaat echter vaak gepaard met een dominantie van oestrogenen en een hoge oestrogene belasting. Opheide verduidelijkte welke factoren hieraan kunnen bijdragen en wat hieraan gedaan kan worden. Ook vertelt hij over raakvlakken met andere systemen en gevoeligheden in het lichaam (zoals de schildklier, histamine, gluten) en geeft hij voorbeelden uit de praktijk.

 

Robert van Esch MSc. spreekt onder meer over de manier waarop vrouwen omgaan met stress, de relatie tot de hormoonhuishouding, detoxificatie en het estroboloom. Hij vertelde over de relaties tussen de verschillende hormoonassen en de mogelijke rol hierbij van sexualisatie van de buikbrein-as bij stressadaptatie. Ook geeft hij context afhankelijke therapeutische interventies bij een verstoorde stressadaptatie.


De informatie in deze opname is vervaardigd door ReThink Foundation en is bestemd voor personen die zich beroepsmatig bezighouden met voeding, leefstijl en gezondheid. De informatie is niet bestemd voor derden zoals consumenten en patiënten. Deze informatie mag niet verder worden verspreid of gebruikt binnen het therapeutische en publieke domein, tenzij nadrukkelijk met ReThink Foundation overeen gekomen.

Inhoud online programma:

1.   Je ontvangt per post de 1 full-color syllabus met de sheets van de presentatie.

2.  Toegang tot video-opnamen gedurende 28 dagen. Totaal circa 3:00 uur.

Zodra wij jouw betaling hebben ontvangen sturen wij je direct de link met toegang tot de video-opnamen. Ook sturen wij je de syllabus per post toe. Normaal gesproken zul je deze binnen enkele werkdagen ontvangen. Je hebt na aankoop 28 dagen toegang tot de video’s, rekening houdend met de verzending van de syllabus kun je het online programma minimaal 14 dagen volgen.


Online programma accreditatiepunten

Bij deelname aan een live seminar van ReThink, verstrekken wij na afloop een certificaat. ReThink vraagt accreditatie aan bij veel beroepsvereniging(en) en koepelorganisatie(s), zoals: AVIG, MBOG, NOAG, NVKH, KTNO, VBAG, NVST, VVET, FAGT, BATC, NVVM, VNRT, CAT, NVVT en LVNT, NWP en Zhong.

 

Ondertussen hebben de volgende beroepsverenigingen al accreditatie verleend: MBOG, NVKH, Zhong en CAT.

Sprekers

Dr. Jos Opheide

Dr. Jos Opheide

Dr. Jos Opheide momenteel hoofdarts van Ziekenhuis Geel, waar hij het ziekenhuis wil klaarstomen voor de toekomst. Hij wil hierbij inzetten op gezondheid en niet enkel op ziektebehandeling. Vanuit zijn functie als vaatchirurg, die hij 30 jaar uitoefende in het Ziekenhuis Geel, is meer dan duidelijk geworden hoe levensstijl aan de basis ligt van o.a. hart- en vaataandoeningen, maar ook hoe verschillende aandoeningen met elkaar verbonden kunnen zijn in het lichaam. Zo is hij gedreven bezig met het zoeken naar oorzakelijke verbanden in aandoeningen die voornamelijk symptomatisch worden behandeld en hoe we hier op een onderbouwde manier beter mee om kunnen gaan.

Robert

Robert van Esch MSc.

Robert van Esch MSc. volgde de Academie voor Mesologie, is kPNI-therapeut en heeft een master in de PsychoNeuroImmunologie (PNI). Ook volgde hij modules westerse Fytotherapie. Sinds 2004 voert Robert praktijk in afwisselende samenwerking met artsen, fysiotherapeuten en osteopaten en schrijft hij regelmatig wetenschappelijke artikelen op het gebied van functionele geneeskunde en fytotherapie.

Kosten online training €69,- per persoon