donderdag 16 mei 2024 16:00 - 17:00

WETENSCHAPPELIJK WEBINAR

Live te bekijken op donderdag 16 mei 2024
16:00 – 17:00 uur

Inhoud wetenschappelijk webinar:
– Presentatie Robert van Esch MSc. (60 min.)
– Link om de presentatie op een later tijdstip te bekijken.

Robert

Depressie en stressregulatie
Robert van Esch MSc.
Duur: ca. 1 uur

Oestrogeendominantie

In dit webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten kunt voorleggen. 

Het geslachtshormoon oestrogeen speelt een cruciale rol in verschillende fysiologische functies, waaronder reproductie, botdichtheid en cardiovasculaire conditie. Oestrogeendominantie treedt op wanneer de oestrogeenspiegels in het lichaam verhoudingsgewijs langdurig hoger zijn dan die van progesteron en testosteron. Oestrogeendominantie kan zich op verschillende manieren manifesteren en in symptomatologie per persoon verschillen. Veel voorkomende symptomen zijn onregelmatige menstruatiecycli, stemmingswisselingen, gewichtstoename, een opgeblazen gevoel, gevoelige borsten en concentratieproblemen. Bij mannen kunnen de symptomen zijn: verminderd libido, erectiestoornissen en een verhoogd risico op het ontwikkelen van gynaecomastie. Diverse factoren dragen bij aan oestrogeendominantie, waaronder levensstijl, voeding en blootstelling aan endocrine disrupting chemicals, waardoor het delicate evenwicht tussen enerzijds oestrogeen en anderzijds testosteron en progesteron verstoort raakt. De behandeling van die hormonale disbalans kan alleen op multifactoriële wijze effectief zijn.

Kun je er niet live bij zijn?
Je kunt je dan nog steeds aanmelden voor het webinar via onderstaand formulier. Je ontvangt dan een link zodat je hem op een later tijdstip kunt terugkijken.

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

Robert en IlseOmdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij je onderstaande vragen te beantwoorden. De link om deel te nemen aan deze training wordt per e-mail toegestuurd.


Wetenschappelijk webinar ‘Oestrogeendominantie’
Donderdag 16 mei 2024
16:00 – 17:00 uur

 


De informatie in deze opname is vervaardigd door ReThink Foundation en is bestemd voor personen die zich beroepsmatig bezighouden met voeding, leefstijl en gezondheid. De informatie is niet bestemd voor derden zoals consumenten en patiënten. Deze informatie mag niet verder worden verspreid of gebruikt binnen het therapeutische en publieke domein, tenzij nadrukkelijk met ReThink Foundation overeen gekomen.

Ticket TypePriceCart
Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Gegarandeerd99.00Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Onder voorbehoud99.00