donderdag 14 maart 2024 16:00 - 17:00

WETENSCHAPPELIJK WEBINAR

Live te bekijken op donderdag 14 maart
16:00 – 17:00 uur

Inhoud wetenschappelijk webinar:
– Presentatie Robert van Esch MSc. (60 min.)
– Link om de presentatie op een later tijdstip te bekijken.

Robert

Depressie en stressregulatie
Robert van Esch MSc.
Duur: ca. 1 uur

Neurologie/breinfunctioneren

In dit webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten kunt voorleggen. 

Van de neuronale functionaliteit en synaptische werkzaamheid tot de complexiteit van cognitie, geheugen en emotie orkestreren de hersenen de symfonie van de menselijke ervaring. Met ongeveer 86 miljard neuronen, elk met duizenden verbindingen, zijn de hersenen een wonder van de natuur, die wetenschappers en onderzoekers blijven boeien. De hersenfunctie wordt gevormd door gespecialiseerde cellen die informatie doorgeven via elektrische en chemische signalen en een uitgebreid netwerk van verbindingen waar communicatie plaatsvindt. Neurotransmitters overbruggen vervolgens de kloof tussen neuronen en sturen het signaal naar de volgende cel in de keten. Een van de meest opmerkelijke kenmerken van de hersenen is de plasticiteit – het vermogen om zichzelf te reorganiseren door gedurende het hele leven nieuwe verbindingen te vormen. Dit aanpassingsvermogen stelt de hersenen in staat om te leren van ervaringen, te herstellen van traumata en zelfs irreversibele schade te compenseren. Neuroplasticiteit is een dynamisch proces dat mede ten grondslag ligt aan het herstel van neurologische aandoeningen. Leefstijl gerelateerde interventies kunnen de neurogene plasticiteit stimuleren en de synthese van aanverwante groeifactoren bevorderen.

Kun je er niet live bij zijn?
Je kunt je dan nog steeds aanmelden voor het webinar via onderstaand formulier. Je ontvangt dan een link zodat je hem op een later tijdstip kunt terugkijken.

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

Robert en IlseOmdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij je onderstaande vragen te beantwoorden. De link om deel te nemen aan deze training wordt per e-mail toegestuurd.


Wetenschappelijk webinar ‘Neurologie/breinfunctioneren’
Donderdag 14 maart 2024
16:00 – 17:00 uur

 


De informatie in deze opname is vervaardigd door ReThink Foundation en is bestemd voor personen die zich beroepsmatig bezighouden met voeding, leefstijl en gezondheid. De informatie is niet bestemd voor derden zoals consumenten en patiënten. Deze informatie mag niet verder worden verspreid of gebruikt binnen het therapeutische en publieke domein, tenzij nadrukkelijk met ReThink Foundation overeen gekomen.

Ticket TypePriceCart
Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Gegarandeerd99.00Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Onder voorbehoud99.00