ONLINE SEMINAR
Inhoud online seminar:
– Toegang tot het online seminar
– Presentatie Dr. Jacques Deneef (+/- 2 uur)
– Presentatie Robert van Esch MSc. (+/- 1,5 uur)
– Eén full-color syllabus per post
Kanker en de rol van voeding: de rol van voeding en vasten tijdens de behandeling
Dr. Jacques Deneef
Burgerlijk ingenieur, biochemicus en dr. in de geneeskunde, chirurgie en verloskunde
Duur: ca. 2 uur
De borsten als metabole spiegel van het vrouwenlichaam
Robert van Esch MSc.
KPNI-therapeut en heeft een master in de PsychoNeuroImmunologie (PNI)
Duur: ca. 1,5 uur
Kanker en de rol van voeding
In Nederland krijgt één op de zeven vrouw de diagnose borstkanker en het aantal vrouwen met borstkanker is de afgelopen decennia wereldwijd toegenomen. Immunoloog dr. Jacques Deneefgaat in dit seminar in op carcinogenese; de manier waarop een eigen cel onder invloed van epigenetische factoren een kankercel wordt. Hij legt uit hoe ons immuunsysteem ons eerst beschermt om daarna de kankercel te beschermen en dus van surveillance overgaat naar tolerantie (editing genoemd). Ook belicht Deneef het metabolisme van de kankercel met de nadruk op de methylatie. En hij beschrijft de therapeutische mogelijkheden van vasten, het ketogeen dieet en een intermittent ketogeen dieet.
Hoewel een aantal leefstijlfactoren wordt genoemd als oorzaak van borstpathologie, wordt de behandeling vooral gericht op de borst en niet breder. De kans op gezondheidswinst wordt groter als de lokale pathologie wordt beschouwd als een gevolg van bredere systemische verstoringen en niet als een op zichzelf staand fenomeen. Robert van Esch Msc. vertelt over de systemischeinteractie tussen het borstmilieu en externe factoren. Hij ligt toe dat vrouwenborsten een complex vormen van verschillende weefselsoorten, waaronder adipocyten. De aanwezigheid van adipocyten in borstweefsel is essentieel tijdens de hormonale ontwikkelingen in het leven van de vrouw. De metabole aansturing van borstweefsel staat onder dominante controle van geslachtshormonen, prolactine en schildklierhormoon.
Naast diverse celtypen blijken in borstweefsel ook microben aanwezig, die sterk kunnen reageren op intestinale veranderingen. Er zijn duidelijke verschillen waargenomen tussen de microbiële samenstelling van gezonde en ongezonde borsten. De status van het lokale milieu in de borst kan mede afhankelijk zijn van factoren die buiten de borst liggen, zoals leefstijl, lichaamsgewicht en darmfunctie. In de therapeutische interventies is er dan ook aandacht voor leefstijlinterventiesen ondersteuning met voedingssupplementen.
Inhoud online programma:
1. Je ontvangt per post de 1 full-color syllabus met de sheets van de presentatie.
2. Toegang tot video-opnamen gedurende 28 dagen. Totaal circa 3:30 uur.
Zodra wij jouw betaling hebben ontvangen sturen wij je direct de link met toegang tot de video-opnamen. Ook sturen wij je de syllabus per post toe. Normaal gesproken zul je deze binnen enkele werkdagen ontvangen. Je hebt na aankoop 28 dagen toegang tot de video’s, rekening houdend met de verzending van de syllabus kun je het online programma minimaal 14 dagen volgen
Online programma accreditatiepunten
De volgende beroepsverenigingen hebben accreditatie verleend voor dit online programma: MBOG, NOAG, NVKH, Zhong, KTNO, BATC en NVVM.
De informatie in deze opname is vervaardigd door ReThink Foundation en is bestemd voor personen die zich beroepsmatig bezighouden met voeding, leefstijl en gezondheid. De informatie is niet bestemd voor derden zoals consumenten en patiënten. Deze informatie mag niet verder worden verspreid of gebruikt binnen het therapeutische en publieke domein, tenzij nadrukkelijk met ReThink Foundation overeen gekomen.
Sprekers
Dr. Jacques Deneef
is burgerlijk ingenieur, biochemicus en dr. in de geneeskunde, chirurgie en verloskunde. Daarnaast is hij onder meer gespecialiseerd in micro-immunotherapie, immunologie en PNEI. Jacques is scientific consultant bij Labo’Life en Member British Society of Immunology.
Robert van Esch MSc.
volgde de Academie voor Mesologie, is kPNI-therapeut en heeft een master in de PsychoNeuroImmunologie (PNI). Ook volgde hij modules westerse Fytotherapie. Sinds 2004 voert Robert praktijk in afwisselende samenwerking met artsen, fysiotherapeuten en osteopaten en schrijft hij regelmatig wetenschappelijke artikelen op het gebied van functionele geneeskunde en fytotherapie.
Maurice Kool MSc.
werkte begin jaren 90, na een CAM-opleiding, voor de SOE en hun biomoleculair centrum. Vlak daarna startte hij een praktijk als leefstijlgeneeskundige avant la lettre in het MC Delft. Na een Master PsychoNeuro-Immunologie werd hij tevens hoofdredacteur van het vakblad Van Nature en auteur van diverse monografieën voor Bonusan. Na 26 jaar patiëntenzorg richt hij zich nu op het uitbouwen van Nutriphyt Nederland met congressen, praktijktrainingen, R&D en ondersteuning van zorgverleners.