zaterdag 25 maart 2023 09:00 - 16:00 Van der Valk Houten Hoofdveste 25, 3992 DH Houten

SEMINAR

25 maart 2023

9:00 – 16:00 uur
Van der Valk Houten (Utrecht)

Spreker:

Meer informatie volgt.

Kanker en de rol van vasten: de rol van voeding en vasten tijdens de behandeling

Tijdens dit live seminar gaan we in op de rol van voeding en vasten tijdens de behandeling van kanker. Tumoren zijn, net zoals alle andere cellen, afhankelijk van voedingsstoffen voor hun energiehuishouding en celdeling. Alle klassieke behandelingen zijn gebaseerd op het ‘kill the cancer’ principe, en weinig tot geen aandacht gaat uit naar de micro-omgeving die de groei en het ontstaan van de tumor mogelijk maakt. Tumoren ontstaan namelijk altijd in een zuur milieu. Zuurstoftekort is kenmerkend voor een zuur milieu en bevordert niet alleen de wijze van energieproductie maar mogelijks ook de uitzaaiing van tumoren.

Ondanks dat de micro-omgeving via vele wegen beïnvloedbaar is, zoals bijvoorbeeld via het microbioom of de voeding, wordt hierover weinig tot niet gesproken. We gaan in dit seminar in op diverse voedingsfactoren die de micro-omgeving kunnen beïnvloeden: rood vlees, ketogeen dieet, whey proteïnen, omega vetzuren, suikers (onder meer fructose) en aminozuren, én de rol van (intermittent) vasten. Belangrijk daarbij is kennis over de groei van tumoren en hun energie huishouding. Tenslotte wordt ook ingegaan op factoren zoals autofagie, de rol van exosomen en van insuline. Uiteraard brengen we ook interessante toepassingen voor therapie.

Spreker

Spreker volgt

Aanmelden met verschillende soorten tickets

Live seminar

Live seminar
zaterdag 25 maart 2023

Inclusief lunch, full-color syllabus, koffie, thee, water, fruit en snacks

 

Ticketprijs € 99,- per persoon

Aanbieding jaarticket

Live seminars
2023

Wil je geen live seminars in 2023 missen? We bieden een jaarticket met korting

Ticketprijs € 267,- per persoon

Online programma accreditatiepunten

Bij deelname aan een live seminar van ReThink, verstrekken wij na afloop een certificaat. ReThink vraagt accreditatie aan bij veel beroepsvereniging(en) en koepelorganisatie(s), zoals: AVIG, MBOG, NOAG, NVKH, KTNO, VBAG, NVST, VVET, FAGT, BATC, NVVM, VNRT, CAT, NVVT en LVNT, NWP en Zhong.

 

Dit seminar worden georganiseerd door ReThink Foundation en wordt gesponsord door Nutriphyt en Nutalis (Logic of Nature).

Zaterdag
25 maart 2023

Van der Valk Houten
Hoofdveste 25
3992 DH Houten

live seminar