zaterdag 25 maart 2023 09:00 - 16:00 Van der Valk Houten Hoofdveste 25, 3992 DH Houten

SEMINAR

25 maart 2023

9:00 – 16:00 uur
Van der Valk Houten (Utrecht)

Sprekers:

Dr. Jacques Deneef, Robert van Esch MSc en Maurice Kool MSc.

Kanker en de rol van voeding

3 delen:

  • Deel 1: 09:00 – 11:00 Dr. Jacques Deneef
  • Deel 2: 11:00 – 13:00 Robert van Esch MSc.
  • Deel 3: 14:00 – 16:00 Maurice Kool MSc. en Dr. Jacques Deneef

 

In het eerste deel van de ochtend zal worden ingegaan op carcinogenese, vasten en voeding. In deel twee staan de gezondheid en pathologie van de vrouwenborst centraal. Hoewel een aantal leefstijlfactoren wordt genoemd als oorzaak, wordt de behandeling van borstpathologie overwegend gericht op de borst en niet breder. De kans op gezondheidswinst wordt groter, en de kans op ernstige afwijkingen in de vrouwenborst minder, als de lokale pathologie wordt beschouwd als een gevolg van bredere systemische verstoringen en niet als een op zichzelf staand fenomeen.

 

Deel 1 Dr. Deneef: Kanker en de rol van voeding: de rol van voeding en vasten tijdens de behandeling
Dr. Jacques Deneef zal ingaan op carcinogenese; de manier waarop een eigen cel onder invloed van epigenetische factoren een kankercel wordt. Als immunoloog legt dhr. Deneef uit hoe ons immuunsysteem ons eerst beschermt om daarna de kankercel te beschermen en  dus van surveillance overgaat naar tolerantie (editing genoemd). Ook belicht hij het metabolisme van de kankercel met de nadruk op de methylatie. Bij de therapeutische mogelijkheden worden vasten, het ketogeen dieet en een intermittent ketogeen dieet besproken.

 

Deel 2 Robert van Esch MSc.: De borsten als metabole spiegel van het vrouwenlichaam
Vrouwenborsten zijn een complex van verschillende weefselsoorten, waaronder adipocyten. De aanwezigheid van adipocyten in borstweefsel is essentieel tijdens de hormonale ontwikkelingen in het leven van de vrouw. De metabole aansturing van borstweefsel staat onder dominante controle van geslachtshormonen, prolactine en schildklierhormoon. Naast diverse celtypen blijken in borstweefsel ook microben aanwezig, die sterk kunnen reageren op intestinale veranderingen. Er zijn duidelijke verschillen waargenomen tussen de microbiële samenstelling van gezonde en ongezonde borsten. De status van het lokale milieu in de borst kan mede afhankelijk zijn van factoren die buiten de borst liggen, zoals leefstijl, lichaamsgewicht en darmfunctie. Er is dus een systemische interactie tussen het borstmilieu en externe factoren.

Aan bod komen onder meer:

  • De metabole betekenis van lokale adipocyten;
  • Het borstmicrobioom;
  • Systemische benadering van borstpathologie en het belang van detoxificatie;
  • Ondersteuning met leefstijlinterventies.

 

Deel 3 Maurice Kool MSc. en Dr. Jacques Deneef: Therapeutische interventies bij deel 1 en 2
In deel 3 van dit live seminar volgen interessante toepassingen voor therapie. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Sprekers

Deneef

Dr. Jacques Deneef

Jacques Deneef is burgerlijk ingenieur, biochemicus en dr. in de geneeskunde, chirurgie en verloskunde. Daarnaast is hij onder meer gespecialiseerd in micro-immunotherapie, immunologie en PNEI. Jacques is scientific consultant bij Labo’Life en Member British Society of Immunology.

Robert

Robert van Esch MSc.

Robert van Esch MSc volgde de Academie voor Mesologie, is kPNI-therapeut en heeft een master in de PsychoNeuroImmunologie (PNI). Ook volgde hij modules westerse Fytotherapie. Sinds 2004 voert Robert praktijk in afwisselende samenwerking met artsen, fysiotherapeuten en osteopaten en schrijft hij regelmatig wetenschappelijke artikelen op het gebied van functionele geneeskunde en fytotherapie.

Maurice

Maurice Kool MSc.

Maurice Kool Msc werkte begin jaren 90, na een CAM-opleiding, voor de SOE en hun biomoleculair centrum. Vlak daarna startte hij een praktijk als leefstijlgeneeskundige avant la lettre in het MC Delft. Na een Master PsychoNeuro-Immunologie werd hij tevens hoofdredacteur van het vakblad Van Nature en auteur van diverse monografieën voor Bonusan. Na 26 jaar patiëntenzorg richt hij zich nu op het uitbouwen van Nutriphyt Nederland met congressen, praktijktrainingen, R&D en ondersteuning van zorgverleners.

Aanmelden met verschillende soorten tickets

Live seminar

Live seminar
zaterdag 25 maart 2023

Inclusief lunch, full-color syllabus, koffie, thee, water, fruit en snacks

 

Ticketprijs € 99,- per persoon

Aanbieding jaarticket

Live seminars
2023

Wil je geen live seminars in 2023 missen? We bieden een jaarticket met korting

Ticketprijs € 267,- per persoon

Online programma accreditatiepunten

Bij deelname aan een live seminar van ReThink, verstrekken wij na afloop een certificaat. ReThink vraagt accreditatie aan bij veel beroepsvereniging(en) en koepelorganisatie(s), zoals: AVIG, MBOG, NOAG, NVKH, KTNO, VBAG, NVST, VVET, FAGT, BATC, NVVM, VNRT, CAT, NVVT en LVNT, NWP en Zhong.

 

Dit seminar worden georganiseerd door ReThink Foundation en wordt gesponsord door Nutriphyt en Nutalis (Logic of Nature).

Zaterdag
25 maart 2023

Van der Valk Houten
Hoofdveste 25
3992 DH Houten

live seminar