donderdag 3 oktober 2024 09:00 - 16:30 Van der Valk Houten Hoofdveste 25, 3992 DH Houten

ONLINE SEMINAR

U kunt dit online seminar op ieder moment starten.

Gabriël Devriendt
Gabriël Devriendt heeft vanaf 1976 ruim
20 jaar voor diverse medische specialismen
gewerkt waarvan de laatste 10 jaar als
universitair productspecialist in de oncologie.
In deze jaren heeft hij zich vergaand op
het terrein van de farmacologie en biochemie
kunnen ontwikkelen. Lees meer…

Gabriel

Prijs: € 69,-

– Toegang tot het online seminar
– Presentatie Gabriël Devriendt (120 min.)
– Presentatie Robert Muts MSc. (105 Min.)
– Twee full-color syllabi per post

Gewrichtsklachten bij jong en oud: Immuniteit versus slijtage

Hoewel ze soms gelijkaardige symptomen kunnen veroorzaken, liggen de oorzaken en mogelijke behandelingen van reumatoïde artritis en osteoartritis (artrose) sterk uiteen. De één is namelijk het gevolg van een falend immuunsysteem en kan zich op gelijk welke leeftijd voordoen, terwijl de ander zich vooral manifesteert door veroudering, slijtage of chronische laaggradige inflammatie.

In dit seminar zullen de meest voorkomende aandoeningen van het bewegingsapparaat worden besproken, met naast reumatoïde artritis en artrose ook aandacht voor osteoporose. Hierbij wordt een overzicht gegeven van de etiologie van deze ziekten en hun impact op gewrichten, kraakbeen en botten alsook van de klassieke behandelingen en de mogelijkheden van natuurlijke stoffen, vanuit een puur wetenschappelijke benadering.

Tweede spreker Robert Muts MSc – Anders kijken naar een gewricht, vanuit anatomie, embryologie, evolutie en functioneel denken.

Robert Muts plaatst in deze presentatie gewrichten in een breder perspectief, waarbij de onderdelen en de opbouw van gewrichten worden beschreven. Ingegaan wordt op het ontstaan van gewrichten, zowel in embryologisch als in evolutionair oogpunt. Het dysfunctiemechanisme wordt weergegeven vanuit osteopathisch perspectief. Voorts worden de fysiologische gevolgen van gewrichtsklachten besproken, zoals artrose, artritis, reuma etc.
Robert Muts heeft een zestiental jaren verschillende facetten van de reguliere en alternatieve geneeskunde bestudeerd. Na zijn opleiding voor Fysiotherapie, studeerde hij aan de beroepsopleidingen voor Osteopathie, Traditional Chinese Medicin (TCM), Homeopathie en Integrale Geneeskunde.
Hij is directeur van het college voor Osteopathische Geneeskunde Sutherland te Amsterdam, oprichter en directeur van het Integraal Medisch Centrum te Amsterdam, én tevens is hij oprichter en directeur van de Academie voor Mesologie.

Inhoud online programma:

1.   U ontvangt per post 2 full-color syllabi met de sheets de presentatie.

2.  Toegang tot video-opnamen gedurende 21 dagen. Totaal circa 3 uur.

Zodra wij uw betaling hebben ontvangen sturen wij u direct de link met toegang tot de video-opnamen. Ook sturen wij u de syllabus per post toe. Normaal gesproken zult u deze binnen enkele werkdagen ontvangen. U heeft na aankoop 21 dagen toegang tot de video’s, rekeninghoudend met de verzending van de syllabus kunt het online programma minimaal 14 dagen volgen.

Online programma accreditatiepunten
Vanwege de oudere verschijningsdatum is dit seminar niet meer geaccrediteerd.


De informatie in deze opname is vervaardigd door ReThink Foundation en is bestemd voor personen die zich beroepsmatig bezighouden met voeding, leefstijl en gezondheid. De informatie is niet bestemd voor derden zoals consumenten en patiënten. Deze informatie mag niet verder worden verspreid of gebruikt binnen het therapeutische en publieke domein, tenzij nadrukkelijk met ReThink Foundation overeen gekomen.

Ticketprijs € 69,- per persoon

Toegang tot de video-opname (21 dagen)
en twee full-color syllabi.

Ticket TypePriceCart
Gewrichtsklachten bij jong en oud 03-10-202099.00

Read More