zaterdag 28 maart 2026 16:00 - 17:00

WETENSCHAPPELIJK WEBINAR

Online

Inhoud wetenschappelijk webinar:
– Presentatie Robert van Esch MSc. (60 min.)
– Link om de presentatie op een later tijdstip te bekijken.

Robert

Geriatrische gezondheid
Robert van Esch MSc.
Duur: ca. 1 uur

Geriatrische gezondheid: Seniorenbrein of breinveroudering

In dit webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten kunt voorleggen. 

In 2016 overleden 14.855 personen aan dementie en 1.809 personen aan de ziekte van Parkinson en vormen van parkinsonisme. Volgens de WHO zal het aantal mensen met neurodegeneratieve aandoeningen elk jaar toenemen en de komende decennia significant stijgen, inbegrepen steeds jongere populaties. Veel vraagtekens gaan gepaard met het begrijpen van de pathofysiologie. Nederlands bekendste Parkinson-specialist, neuroloog Bas Bloem van het UMC Radboud, zegt dat leefstijladvies de belangrijkste behandeling behoort te zijn voor patiënten met de ziekte van Parkinson.

Het webinar ‘Seniorenbrein of breinveroudering’ gaat over het verschil tussen oud worden met een brein dat hoort bij natuurlijke levensrijpheid of te maken krijgen met snelle vermindering van de breinfunctionaliteit ongeacht de leeftijdsfase. Dat laatste betreft het samenkomen van systemische disfuncties, ongunstige leefstijlfactoren en immunologische ontsporing.

Aan bod komen onder andere:

  • Immunologische activiteiten in de hersenen
  • Neurogene metabolisme en neurogenese
  • Risicofactoren versus preventie

 

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

Robert en IlseOmdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij je onderstaande vragen te beantwoorden. De link om deel te nemen aan deze training wordt per e-mail toegestuurd.


Wetenschappelijk webinar ‘Geriatrische gezondheid’

 


De informatie in deze opname is vervaardigd door ReThink Foundation en is bestemd voor personen die zich beroepsmatig bezighouden met voeding, leefstijl en gezondheid. De informatie is niet bestemd voor derden zoals consumenten en patiënten. Deze informatie mag niet verder worden verspreid of gebruikt binnen het therapeutische en publieke domein, tenzij nadrukkelijk met ReThink Foundation overeen gekomen.

Ticket TypePriceCart
Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Gegarandeerd99.00Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Onder voorbehoud99.00