zaterdag 28 oktober 2023 09:00 - 16:00 Van der Valk Breukelen (Utrecht) Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen

SEMINAR

28 oktober 2023

9:00 – 16:00 uur
Van der Valk Breukelen (Utrecht)

Spreker:

Meer informatie volgt.

Depressie: vanuit een ander perspectief

Tijdens dit live seminar belichten we depressie vanuit een ander perspectief. Als je een depressie hebt, betekent het dat je mentaal lijdt. Ook al bestaan er verschillende soorten depressies, voor elke soort geldt dat je er dagelijks last van hebt. Een lichte depressie is een natuurlijk fenomeen dat optreedt bij een plots verlies en dat meestal tijdelijk is. Maar er bestaan ook depressies die langdurig zijn. Bij ongeveer 50% van de mensen duurt een depressieve periode korter dan drie maanden. Bij 15 tot 20% van de patiënten wordt de depressie chronisch.

Depressie wordt gezien als een puur chemische onbalans in de hersenen, maar dat is het meestal niet. De veronderstelling dat ongewenst gedrag en depressie het gevolg zijn van een onevenwicht tussen serotonine en dopamine in de hersenen is nooit concreet aangetoond. Intussen verschijnen steeds meer studies die depressies linken met darmproblemen en dysbiose, of met schildklierproblemen of andere hormonale stoornissen. Er is een duidelijke relatie tussen depressie en traumatische ervaringen, maar ook met chronische stress en inflammatie of een gestoord immuunsysteem. Tenslotte zijn er ook specifieke tekorten die, indien ze chronisch aanwezig zijn, tot depressie kunnen leiden. Meer dan stof genoeg voor een uiterst interessant live seminar. Ook gaan we in op mogelijke therapeutische interventies.

Spreker

Spreker volgt

Aanmelden met verschillende soorten tickets

Live seminar

Live seminar
zaterdag 28 oktober 2023

Inclusief lunch, full-color syllabus, koffie, thee, water, fruit en snacks

 

Ticketprijs € 99,- per persoon

Aanbieding jaarticket

Live seminars
2023

Wil je geen live seminars in 2023 missen? We bieden een jaarticket met korting

Ticketprijs € 267,- per persoon

Online programma accreditatiepunten

Bij deelname aan een live seminar van ReThink, verstrekken wij na afloop een certificaat. ReThink vraagt accreditatie aan bij veel beroepsvereniging(en) en koepelorganisatie(s), zoals: AVIG, MBOG, NOAG, NVKH, KTNO, VBAG, NVST, VVET, FAGT, BATC, NVVM, VNRT, CAT, NVVT en LVNT, NWP en Zhong.

 

Dit seminar worden georganiseerd door ReThink Foundation en wordt gesponsord door Nutriphyt en Nutalis (Logic of Nature).

Zaterdag
28 oktober 2023

Van der Valk Breukelen (Utrecht)
Stationsweg 91
3621 LK Breukelen

live seminar