woensdag 27 juni 2040 09:00 - 16:30 Van der Valk Houten Hoofdveste 25, 3992 DH Houten

ONLINE SEMINAR

U kunt dit online seminar op ieder moment starten.

Gabriël Devriendt heeft vanaf 1976 ruim
20 jaar voor diverse medische specialismen
gewerkt waarvan de laatste 10 jaar als
universitair productspecialist in de oncologie.
In deze jaren heeft hij zich vergaand op
het terrein van de farmacologie en biochemie
kunnen ontwikkelen.

Gabriel

Prijs: € 59,-

– Toegang tot het online seminar
– Presentatie Gabriël Devriendt in 2 delen (ca. 120 minuten)
– Presentatie Jos Seegers PhD (ca. 100 minuten)
–  Twee full-color syllabi per post

U ontvangt direct de link naar de opnamen van dit online seminar. Ook sturen wij u de syllabus per post. Normaal gesproken zult u deze binnen enkele werkdagen ontvangen. U heeft na aankoop 21 dagen toegang tot de opnamen, rekening houdend met de verzending van de syllabus kunt het online seminar minimaal 14 dagen volgen.

Darmgezondheid bij de zwangere vrouw: gevolgen voor het pasgeboren kind?

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de vaginale flora zich voorbereidt op de bevalling. De hoeveelheid en diversiteit van de bacteriën in het microbioom van de vagina verandert significant tijdens de zwangerschap en bepaalt zelf in belangrijke mate de kans op vroeggeboorte. Iets onverwachter lijkt het dat ook het darm microbioom belangrijke wijzigingen ondergaat tijdens de zwangerschap en dit de ontwikkeling van het immuunsysteem van het kind kan beïnvloeden.

Dit seminar zal focussen op de verschillende microbiomen bij de zwangere vrouw en het belang van de initiële kolonisatie bij de pasgeborene. Naast de invloed van de bevallingswijze komen ook andere factoren aan bod die mee de immuniteit van het kind zullen bepalen en dit zowel op korte als op de lange termijn.

 


Tweede spreker Jos Seegers PhD
Jos Seegers is microbioloog, gepromoveerd in de moleculaire biologie van melkzuurbacteriën aan de Rijks Universiteit van Groningen. Na enkele jaren post-doctoraal onderzoek in Frankrijk (cel cyclus processen in Bacillus subtilis) en in Ierland (faag-gastheer interacties in lactococcus soorten) keerde Jos weer terug naar Nederland waar hij gedurende een aantal jaren werkzaam was bij TNO en daar onderzoek deed naar de toepassing van lactobacillus soorten als therapeutica en vaccins. Dit werk heeft hij daarna nog enkele jaren voortgezet in een eigen onderneming.

De laatste 8 jaar is de focus van het werk van Jos meer en meer in de richting gegaan van bacteriën die voorkomen in onze darmen, de (darm)microbiota. Zo was hij betrokken bij de productie van een specifieke bacterie voor een eerste humane studie naar het effect van die bacterie op insuline resistentie. Dit werk wordt nog steeds voortgezet en het is de bedoeling dat het bedrijf Caelus Health in de komende jaren een of meerdere voedingssupplementen op de markt gaat brengen die ontwikkeld zijn vanuit de microbiota.

Daarnaast is Jos samen met medewerkers van BaseClear oprichter van het bedrijf MyMicroZoo. Dit bedrijf biedt kits aan die iedereen de mogelijkheid biedt kennis te maken met de bacteriën die hij of zij meedraagt in zijn darmen en die een belangrijke rol spelen voor onze gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. De bedoeling van MyMicroZoo is door de gegevens van de gebruikers van deze kit te combineren met de uitslagen van de test meer inzicht te krijgen in de invloed van bepaalde bacteriën op onze gezondheid. Dit, gecombineerd met de toenemende kennis op dit gebied, moet ertoe leiden dat zo’n microbiota analyse in de toekomst gebruikt kan worden om gericht gezondheidsadviezen te kunnen geven.

Seminars met accreditatiepunten.
Vanwege de oudere verschijningsdatum is dit seminar niet meer geaccrediteerd.

Ticketprijs € 59,- per persoon

Toegang tot de video-opname (21 dagen) en twee full-color syllabi.

Ticket TypePriceCart