maandag 1 juli 2030 09:00 - dinsdag 26 november 2030 16:00 Van der Valk Houten Hoofdveste 25, 3992 DH Houten

ONLINE SEMINAR

Inhoud online seminar:
– Toegang tot het online seminar
– Presentatie prof. dr. Roelof Hut (120 min.)
– Presentatie dr. Marijke C.M. Gordijn (120 Min.)
– Twee full-color syllabi per post

Afbeelding2

De biologische (circadiane) klok
prof.dr. Roelof Hut
Rijksuniversiteit Groningen
Duur: ca. 2:00 uur

Afbeelding1

Zorg voor je gezondheid, zorg voor je biologische klok
dr. Marijke C.M. Gordijn
Chrono@Work
Duur: ca. 2:00 uur

Chronobiologie

De chronobiologie is de wetenschap binnen de biologie die zich toelegt op het bestuderen van het bioritme van het lichaam oftewel de variaties in onze biologische activiteiten binnen zekere cycli van tijdsverloop. De biologische activiteiten wisselen af en herhalen zich waardoor we kunnen spreken van bioritmen.

Op bepaalde momenten worden zekere biologische activiteiten afgeremd en andere versterkt waardoor we kunnen spreken van een hiërarchie van bioritmen en verscheidene biologische klokken die de werking van organen zoals de hersenen, nieren, darmen en lever beïnvloeden en daarmee van essentieel belang zijn voor het behoud van gezondheid, regeneratie en zelfs herstel van ziekte.

Inhoud online programma:

1.   U ontvangt per post de 2 full-color syllabi met de sheets de presentatie.

2.  Toegang tot video-opnamen gedurende 28 dagen. Totaal circa 4:00 uur.

Zodra wij uw betaling hebben ontvangen sturen wij u direct de link met toegang tot de video-opnamen. Ook sturen wij u de syllabus per post toe. Normaal gesproken zult u deze binnen enkele werkdagen ontvangen. U heeft na aankoop 28 dagen toegang tot de video’s, rekeninghoudend met de verzending van de syllabus kunt het online programma minimaal 14 dagen volgen.

Online programma accreditatiepunten
Vanwege de oudere verschijningsdatum is dit seminar niet meer geaccrediteerd.

Sprekers

prof.dr. Roelof Hut

is universitair hoofddocent bij de afdeling Chronobiologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werd opgeleid tot graduate student door Serge Daan en deed zijn postdoc bij Howard Cooper bij INSERM in Lyon, Frankrijk. Hij is actief geweest als bestuurslid van het Groningen Institute of Evolutionary Life Sciences, international Society for Research of Biological Rhythms, en hij is lid van de advies- en redactieraad van het Journal of Biological Rhythms. Hij is / was wetenschappelijk betrokken bij Europese samenwerkingsnetwerken EUCLOCK, INsecTIME, CinChron en het Nederlandse Chronobiologie netwerk OnTime en BioClock.

dr. Marijke C.M. Gordijn

studeerde Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde bij de afdeling Psychiatrie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Na een aantal postdoc jaren bij de afdeling Chronobiologie van professor Serge Daan, startte zij haar eigen bedrijf Chrono@Work in 2012. Dit is een spin-off van de universiteit; een wetenschappelijk advies- en onderzoeksbureau dat de vertaalslag maakt van de fundamentele kennis op het gebied van chronobiologie en slaap naar de maatschappij. Het bedrijf voert contractresearch uit in opdracht van bedrijven die prototypes ontwerpen, vooral op het gebied van licht en gezondheid. Daarnaast adviseren ze bedrijven en consumenten op het gebied van leefstijl interventies voor het verbeteren van het slaap-waakritme

Kosten online training € 69,- per persoon