donderdag 19 januari 2023 16:00 - 17:00

WETENSCHAPPELIJK WEBINAR

Live te bekijken op donderdag 19 januari
16:00 – 17:00 uur

Inhoud wetenschappelijk webinar:
– Presentatie Robert van Esch MSc. (60 min.)
– Link om de presentatie op een later tijdstip te bekijken.

Robert

Borstgezondheid
Robert van Esch MSc.
Duur: ca. 1 uur

Metabole bedreigingen voor de vrouwenborst

In dit webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten kunt voorleggen. 

De borsten van de vrouw vormen een complex van verschillende soorten weefsels. Naast vetweefsel bevinden zich in de borst klieren, epitheel, bloedvaten en lymfekanaaltjes. Deze weefsels staan onder invloed van afweercellen, hormonen en de lokale aanwezigheid van bacteriën. Dientengevolge bestaat een systemische interactie die indirect gerelateerd is aan externe factoren. In Nederland krijgt één op de zeven vrouw de diagnose borstkanker en het aantal is de afgelopen decennia wereldwijd toegenomen. Ofschoon pandemisch van karakter concentreert de prevalentie zich vooral in het Amerikaanse en Europese continent en Australië. Hoewel een aantal risicofactoren wordt genoemd als oorzaak, zoals overgewicht, roken en alcoholconsumptie, is de behandeling van borstpathologie overwegend orgaangericht. Mogelijk dat het beschouwen van lokale pathologiefysiologie als het gevolg van chronische, systemische verstoringen kan helpen bij het verkleinen van de kans op afwijkingen in de vrouwenborst.

 

Bij het webinar leer je over:

·       Het lokale microbioom in de borst;
·       De interactie tussen de verschillende orgaanweefsels;
·       Systemische behandeling van borstpathologie.

 

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

Robert en IlseOmdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij je onderstaande vragen te beantwoorden. De link om deel te nemen aan deze training wordt per e-mail toegestuurd.


Wetenschappelijk webinar ‘Borstgezondheid’
19 januari 2023
16:00 – 17:00 uur

Ticket TypePriceCart
Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Onder voorbehoud99.00Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Gegarandeerd99.00