Zaterdag 31 oktober 2020

9:00 – 13:00 uur
Van der Valk Rotterdam

Maurice Kool MSc

Maurice

Inflammatoire Darmproblematiek (IBD)

Deze praktijkdag, volledig in het teken van de inflammatoire darmproblematiek (IBD), heeft bijzondere aandacht voor colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Het aantal mensen dat aan een vorm van IBD lijdt is groter dan wordt aangenomen en vormt voor velen een bedreiging voor de kwaliteit van leven.

We zullen deze dag inleiden vanuit de epidemiologie en pathologie om van daaruit verder inzicht te bieden in oorzakelijke factoren en preventie.
Op basis van up-to-date wetenschappelijke kennis worden aspecten met betrekking tot leefstijl, voeding en voedingssuppletie gepresenteerd die een rol kunnen spelen bij het in remissie houden of verbeteren van het beeld en levenskwaliteit. Daarbij wordt tevens een gevalideerde vragenlijst gedeeld als hulp om het verloop te kunnen monitoren.

Praktijkdag inflammatoire darmproblematiek (IBD)
Deze praktijkdag staat volledig in het teken van inflammatoire darmproblematiek (IBD). Van inzicht verkrijgen in de oorzakelijke factoren en het ondersteunen van het herstellend vermogen tot aan preventie en monitoren middels een gevalideerde vragenlijst.

Praktijkdagen met accreditatiepunten.
Wanneer u deelneemt aan een praktijkdag van ReThink, ontvangt u na afloop een certificaat. De volgende beroepsverenigingen hebben reeds accreditatie verleend: ANVAG, CAT, FAGT, KTNO, LVNT, MBOG, NOAG, NVST, NVVM, NWP, VBAG, VNRT, VVET en ZHONG

Programma

09:00 uur – 09:30 uur
Ontvangst en inschrijving

09:30 uur – 11:30 uur
Wetenschappelijke deel

11:30 uur – 11:45 uur
Koffiepauze

11:45 uur – 12:45 uur
Praktische deel

12:45 uur – 13:00 uur
Vragenronde

13:00 uur – 13:30 uur
Kleine maaltijd

Ticketprijs € 29,- per persoon

Incl. full-color syllabi, een kleine maaltijd, water/koffie/thee, fruit en snacks.

Zaterdag 31 oktober 2020

Van der Valk Rotterdam – Nieuwerkerk
Parallelweg – Zuid 185
2914 LE Nieuwerkerk aan den IJssel