Fertility Congres 2019

Preconceptie, fertiliteit, zwangerschap en gezondheid van het kind; praktische implicaties vertaald vanuit een kruisbestuiving van baanbrekend research.

Bijdragen aan de kennis en ontwikkeling van zorgverleners om personen en koppels met een kinderwens te informeren en te helpen deze kinderwens in vervulling te laten gaan en bij te dragen aan de vruchtbaarheid en gezondheid van zowel de aanstaande ouders als het kind.

Uitgaande van de visie dat een mens voortdurend in interactie verkeert met zijn leefomgeving, leefstijl en voeding, met consequenties voor de genetische expressie, fysiologie en orgaanfuncties tot aan het psychologisch functioneren.

Dit congres biedt daarbij uitzicht op zowel een bijdrage aan de kans op een spontane zwangerschap, als op een hogere slaagkans van reproductieve assistentie met minder kosten per geboorte en last but not least minder stress, teleurstellingen en verdriet.

Exclusief voor professionals
Congres met 6 topsprekers voor medische professionals die een informerende of adviserende rol hebben bij pre-conceptie, kinderwensconsulten en reproductieve assistentie.

Accreditatie beroepsverenigingen
Accreditatie voor dit congres is aangevraagd bij verschillende beroepsverenigingen.

Datum en locatie
Zaterdag 14 december 2019
09:30 – 17:00 uur
Eindhoven, Nederland

Actuele kennis om uw cliënt te informeren

Onderzoek toont met toenemende nauwkeurigheid aan hoe enerzijds omgevingsfactoren de vruchtbaarheid van de mens kunnen beïnvloeden en anderzijds de gezondheid van het kind.
Vanuit de milieubiologie, epigenetische epidemiologie, periconceptie epidemiologie, gynaecologie en voortplantingsgeneeskunde, brengt dit congres toepasbare feiten en inzichten voor huisartsen, gynaecologen en andere zorgverleners die stellen met een kinderwens informeren of behandelen.

Veranderende leefwereld en leefstijl

Vanuit de visie dat een veranderende leefwereld en leefstijl, ook ons ‘interne milieu’ beïnvloedt, is dit congres van belang om bewust te worden van de samenhang met de menselijke vruchtbaarheid en de gevolgen voor het nageslacht.
Daarbij benadrukt onderzoek binnen de transgenerationele epigenetica dat preconceptie een verantwoordelijkheid is van zowel de man als de vrouw. Of men nu een spontane zwangerschap nastreeft of uiteindelijk gebruik moet maken van reproductieve assistentie, de gezondheid van de gameten staat daarbij aan de basis van de vruchtbaarheid en het nieuwe leven.

Bijdrage aan een hogere slaagkans

Het beheersen van de kosten voor de gezondheidszorg, het optimaliseren van de slaagkans op een zwangerschap, de toenemende aandacht voor gecombineerde leefstijlinterventies en de compassie voor diegenen met een kinderwens, zijn belangrijke drijfveren voor het organiseren van dit fertiliteitscongres.

Sprekers

dr. Annemarie Mulders
Gynaecoloog-perinatoloog

Erasmus MC


dr. Wim Decleer 

Gynaecoloog en hoofd van de fertiliteitskliniek van het
AZ Jan Palfijn in Gent en
de kliniek in Aalter

prof. dr. Wim Vanden Berghe
Professor biomedische wetenschappen en epigenetica

Universiteit Antwerpen

prof. dr. Adelheid Soubry
Professor epigenetische epidemiologie

Katholieke Universiteit Leuven

 

dr. Jonathan de Jonge
COO van ARTPred

prof. dr. Tim Nawrot
Professor milieu-epidemiologie

Universiteit Hasselt en Universiteit Leuven

Toegangskaarten

Een toegangskaart geeft toegang tot het volledige congres, inclusief koffie, thee, water en gezonde snacks. U heeft daarbij de keuze tussen een toegangskaart mét of zonder uitgebreide lunch. Dit Live Cooking Lunchbuffet bestaat uit een ruime keuze in warme en koude verantwoorde gerechten. Verschillende salades, soepen en luxe broodsoorten. Tijdens het lunchbuffet kunt u vrij gebruik maken van koffie, thee, melk en sappen.

Met € 30,- vroegboekkorting naar het congres

Wij geven u graag de kans om u aan te melden voor het congres met een aantrekkelijke vroegboekkorting van € 30,-!
Met de kortingsbon congres2019 ontvangt u nu € 30,- korting op uw toegangsticket.
Deze kortingsbon kunt u invoeren bij het afrekenen.

Congres met lunch

Toegang tot congres
Gedrukte syllabus van dagprogramma
Koffie, thee, water en gezonde snacks
Uitgebreide live-cooking lunch

€ 195

per persoon incl. 21% BTW

Congres zonder lunch

Toegang tot congres
Gedrukte syllabus van dagprogramma
Koffie, thee, water en gezonde snacks
geen verzorgde lunch (eigen lunch)

€ 175

per persoon incl. 21% BTW

Studenten aan een medische WO of HBO studie kunnen aan dit congres deelnemen tegen een gereduceerd tarief van € 145 (toegangskaart met lunch) en € 125 voor alleen toegang tot het congres. Om je aan te melden stuur je jouw volledige gegevens en een kopie van je collegekaart of inschrijfbewijs naar info@rethinkfoundation.nl.

De organisatie van dit congres is een samenwerking tussen ReThink Foundation & Pures Research & Education

Pures

Hotel Eindhoven
Aalsterweg 322
5644 RL Eindhoven

Openbaar Vervoer
Vanuit Eindhoven centraal station is het mogelijk om de buslijnen 7, 117, 317 en 318 te nemen. Deze bussen stoppen allen voor het hotel.

Overnachten
Direct naast de congreszaal kunt u overnachten bij Van der Valk Eindhoven. Geeft u bij uw boeking aan dat u deelneemt aan het congres. Voorafgaand aan het congres heeft u ruim te tijd om te ontbijten, dat is al vanaf 7:00 uur mogelijk. Meer informatie en boeken kan via: www.hoteleindhoven.nl.