Online programma

Robert van Esch MSC studeerde in 2005 af aan de Academie voor Mesologie. Daarna volgde hij het gehele opleidingstraject voor therapeut volgens de PsychoNeuroImmunologie (PNI), waarna hij deelnam aan het masterprogramma klinische PNI aan de Universiteit van Gerona, dat hij in 2013 afsloot met een diploma (MSc). In 2010 en 2011 volgde hij modules westerse Fytotherapie bij de bacheloropleiding van Hogeschool Saxion Next. Sinds 2004 heeft Robert praktijkvoering in afwisselende samenwerking met artsen, fysiotherapeuten en osteopaten en schrijft hij regelmatig wetenschappelijke artikelen op het gebied van functionele geneeskunde en fytotherapie.

De kenmerken van (dys)methylatie

Methylatie is het belangrijkste biochemische mechanisme in het lichaam. Het is onderdeel van diverse fysiologische processen die ook gerelateerd worden aan epigenetische invloeden.

Tijdens de online training wordt onder meer nauwgezet stilgestaan bij de diverse vormen van genetische programmering, waarbij methylatie direct en indirect een rol speelt. Tevens wordt een aantal invloeden in kaart gebracht dat direct impact kan hebben op de methylatie en indirect op de expressie van het DNA. Hierbij wordt gekeken naar mogelijke biochemische afwijkingen (dysmethylatie) en micronutriëntenstatus. Deze observaties vormen vervolgens de insteek van waaruit verantwoorde therapeutische interventies worden besproken.

Inhoud online programma:

1.   U ontvangt per post de full-color syllabus met de sheets de presentatie.

2.  Toegang tot video-opnamen gedurende 21 dagen. Totaal circa 3 uur.

Zodra wij uw betaling hebben ontvangen sturen wij u direct de link met toegang tot de video-opnamen. Ook sturen wij u de syllabus per post toe. Normaal gesproken zult u deze binnen enkele werkdagen ontvangen. U heeft na aankoop 21 dagen toegang tot de video’s, rekeninghoudend met de verzending van de syllabus kunt het online programma minimaal 14 dagen volgen.

Online programma accreditatiepunten
ReThink heeft bij de volgende beroepsverenigingen accreditatie aangevraagd voor dit online programma: AVIG. Zodra accreditatie door de beroepsvereniging is verleend zal dat hier worden vermeld.

Accreditatie is verleend door de volgende beroepsverenigingen: ZHONG, NWP, NVKH, NOAG, MBOG, KTNO, NVST, VVET, VBAG, VNRT, CAT, FAGT, LVNT en NVVM.

Kosten online training € 69,- per persoon