maandag 24 februari 2031 16:29 - dinsdag 23 september 2031 16:00 Van der Valk Houten Hoofdveste 25, 3992 DH Houten

ONLINE SEMINAR

Inhoud online seminar:
– Toegang tot het online seminar
– Presentatie Dr. Ir. Carla Peeters (1 uur)
– Full-color syllabi per post

carla-peeters-cobala-400x6001

Virussen: vriend of vijand?
Dr. Ir. Carla Peeters
Cobala – Good care feels better
Duur: ca. 1 uur

Virussen: Vriend of vijand?

De afgelopen jaren waren er wereldwijd virologen en epidemiologen die een zero Covid beleid stimuleerden. De eerste vraag is of het uitbannen van een virus überhaupt mogelijk is dan wel wijs is om dat te willen bereiken. Kunnen mensen wel overleven zonder virussen?

Mensen zijn onderdeel van een ecosysteem dat in verbinding staat met alles wat leeft. De balans van dat ecosysteem bepaald gezondheid of ziekte. De laatste decennia wordt erkend dat mensen in symbiose leven met vele miljarden bacteriën die een rol spelen in gezondheid en ziekte. In het menselijk lichaam zijn daarnaast 10 x zoveel virussen dan bacteriën aanwezig. Veel virussen zijn betrokken bij essentiële lichaamsprocessen. Van ongeveer 1% van het viroom is bekend welke functie zij in het interne ecosysteem vervullen. Zo is bijvoorbeeld bekend dat 8% van het menselijk genoom samengesteld is uit DNA van endogene retrovirussen. Virussen zijn daarmee onderdeel van onze evolutie en onlosmakelijk verbonden met onze fysiologie en menszijn. Alhoewel veel nog onbekend is speelt het viroom mogelijk een belangrijke rol voor een transformatie naar een gezondere wereld.

Inhoud online programma:

1.   U ontvangt per post de full-color syllabus met de sheets van de presentatie.

2.  Toegang tot video-opnamen gedurende 21 dagen. Totaal circa 1 uur.

Zodra wij uw betaling hebben ontvangen sturen wij u direct de link met toegang tot de video-opnamen. Ook sturen wij u de syllabus per post toe. Normaal gesproken zult u deze binnen enkele werkdagen ontvangen. U heeft na aankoop 21 dagen toegang tot de video’s, rekeninghoudend met de verzending van de syllabus kunt het online programma minimaal 14 dagen volgen.

Online programma accreditatiepunten

De volgende beroepsverenigingen hebben accreditatie verleend voor dit online programma: MBOG, NOAG, NWP, KTNO, VBAG, NVST en FAGT.

Sprekers

Carla Peeters

Carla Peeters behaalde een doctorsgraad in de Immunologie aan de Medische Faculteit Utrecht, studeerde Moleculaire Wetenschappen aan de Wageningen Universiteit en Research en volgde een 4-jarige opleiding Hoger Natuur Wetenschappelijk Onderwijs met een specialisatie in medische laboratoriumdiagnostiek en onderzoek. Zij studeerde aan diverse business schools o.a. London Business School, INSEAD en Nyenrode Business School.

Carla Peeters werkte als immunoloog aan vaccins voor de preventie van infectieziekten en was 15 jaar change manager voor transformaties en transities naar veerkrachtige organisaties.

Ook was zij bestuurder van verschillende zorgorganisaties. De rode lijn in haar loopbaan is preventie en herstel van mensen en organisaties zodat iedereen een bijdrage kan leveren aan een gezondere en duurzamere wereld.

Kosten online training € 39,- per persoon