donderdag 9 maart 2023 16:00 - 17:00

WETENSCHAPPELIJK WEBINAR

Opgenomen webinar

Inhoud wetenschappelijk webinar:
– Presentatie Robert van Esch MSc. (60 min.)
– Link om de presentatie op een later tijdstip te bekijken.

Robert

Prostaatgezondheid
Robert van Esch MSc.
Duur: ca. 1 uur

Prostaatgezondheid

In dit webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten kunt voorleggen. 

De prostaat: van walnoot tot kiwi

De prostaat is een kleine klier ter grootte van een walnoot of een mandarijntje. Het orgaantje is een melkklier met opvallende fysiologische overeenkomsten in vergelijking tot de vrouwenborst. Het kliertje staat onder dominante invloed van geslachtshormonen en heeft een eigen microbioom. Ook bevindt zich rondom de prostaat vetweefsel. Adolescenten en jong volwassenen merken niet dat ze een prostaat hebben in tegenstelling tot een groot deel van de mannelijke populatie boven het vijftigste levensjaar. Elk decennium neemt bij de man de kans op symptomatologie toe die past een verandering van de prostaatmorfologie. De prostaatgrootte kan bij pathofysiologie de omvang verkrijgen van een kiwi of mineola. Na het vijftigste levensjaar heeft ongeveer dertig procent van alle mannen te maken met een vergrote prostaat of erger. Bij zestig jaar is dat ongeveer veertig procent en boven de zeventig minstens de helft van alle mannen. De etiologie van prostaat gerelateerde aandoeningen is niet bij elke man hetzelfde en wordt mede bepaald door leefstijl, hormoonbalans, lichaamssamenstelling en externe milieufactoren.

Tijdens het webinar wordt gesproken over:
·       De prostaatfysiologie in relatie tot hormoonhuishouding en immuunsysteem;
·       De rol van endocrine disrupting chemicals, microbioom en adipocyten;
·       Brede interventiemogelijkheden met individuele aanpassingen.

 

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

Omdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij je onderstaande vragen te beantwoorden. De link om deel te nemen aan deze training wordt per e-mail toegestuurd.


Wetenschappelijk webinar ‘Prostaatgezondheid’

Ticket TypePriceCart
Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Gegarandeerd99.00Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Onder voorbehoud99.00