maandag 26 augustus 2030 09:00 - maandag 25 november 2030 16:00 Van der Valk Houten Hoofdveste 25, 3992 DH Houten

ONLINE SEMINAR

Inhoud online seminar:
– Toegang tot het online seminar
– Presentatie Robert van Esch (110 min.)
– Full-color syllabi per post

One Carbon Metabolism
Robert van Esch MSc.
Duur: ca. 1:50 uur

One Carbon Metabolism, schakel bij methylatie, energiemetabolisme en detoxificatie

De stofwisseling van koolstofatomen speelt een belangrijke rol bij het tot stand brengen van diverse biochemische processen van het lichaam. Methylgroepen, die koolstofafhankelijk zijn, zijn te vinden bij de genprogrammering, de stofwisseling van homocysteïne en de detoxificatie in de lever. Aldus heeft het One Carbon Metabolism (OCM) een schakelfunctie in ons lichaam. Het doorgronden van de verschillende metabole processen, waarbij methylgroepen en koolstofatomen een centrale plek innemen, is van cruciaal belang om onze totale stofwisseling te kunnen begrijpen.

Dit online seminar is een samenvatting van de eerder door ReThink georganiseerde masterclass. Tijdens de masterclass werd onder meer nauwgezet stilgestaan bij de diverse vormen van ‘one carbon metabolism’, waarbij methylatie direct en indirect een rol speelt. Tevens wordt een aantal invloeden in kaart gebracht dat direct impact kan hebben op de methylatie en indirect op de expressie van het DNA. Hierbij wordt gekeken naar mogelijke biochemische afwijkingen (dysmethylatie) en micronutriëntenstatus. Deze observaties vormen vervolgens de insteek van waaruit verantwoorde therapeutische interventies worden besproken.

 

Online programma accreditatiepunten

De volgende beroepsverenigingen hebben accreditatie verleend voor dit online programma: MBOG, FAGT, NOAG, NWP, KTNO, VBAG, NVST, BATC, NVVM, CAT en NVVT.

Kosten online training € 69,- per persoon

Ticket TypePriceCart
Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Onder voorbehoud99.00Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Gegarandeerd99.00