maandag 29 juli 2030 09:00 - dinsdag 27 mei 2031 16:00 Van der Valk Houten Hoofdveste 25, 3992 DH Houten

OPGENOMEN SEMINAR

Inhoud opgenomen seminar:
– Toegang tot het opgenomen seminar
– Presentatie Gabriël Devriendt (105 min.)
– Presentatie Jacqueline Gerrits (110 Min.)
– Twee full-color syllabi per post

Gabriël Devriendt

Prikkelbare darm en de impact van FODMAP’s op uw patiënt
Gabriël Devriendt
Pures
Duur: ca. 1:45 uur

Schermafbeelding 2020-12-04 om 17.28.55

FODMAP’s in prikkelbare darm
Jacqueline Gerrits
Orthomoleculair Therapeut en Diëtist
Duur: ca. 1:50 uur

FODMAP's in prikkelbare darm: impact op uw IBS patiënt

Het prikkelbare darm syndroom (PDS), dat ook wel ‘spastische darm’ wordt genoemd, is de meest voorkomende chronische darmstoornis. Patiënten met PDS kunnen zeer uiteenlopende klachten vertonen zoals pijn, een verstoord ontlastingspatroon, een opgeblazen gevoel, etc. Er bestaat dus geen afgelijnde definitie van PDS, maar het is eerder een veelheid aan klachten, door een verstoorde darmwerking of een overgevoelig maagdarmstelsel.

Hierdoor kijken zorgverleners steeds vaker in de richting van het voedingspatroon van de patiënt om inzicht te krijgen in de oorzaak. Men focust zich daarbij de laatste jaren steeds meer op de FODMAP’s (Fermenteerbare Oligosachariden, Disachariden, Monosachariden And Polyolen). Deze  groepen koolhydraten worden door sommige personen slecht verteerd of verdragen en kunnen zo voor klachten zorgen.

Dit opgenomen seminar verschaft inzichten in de pathogenese (infecties, angst, stress, dieet en microbioom) van PDS. Daarnaast zal ook de impact van een FODMAP-vrij dieet aan bod komen en besproken worden hoe hier in de praktijk het best mee om kan worden gegaan.

Inhoud online programma:

1.   U ontvangt per post de 2 full-color syllabi met de sheets de presentatie.

2.  Toegang tot video-opnamen gedurende 21 dagen. Totaal circa 4:00 uur.

Zodra wij uw betaling hebben ontvangen sturen wij u direct de link met toegang tot de video-opnamen. Ook sturen wij u de syllabus per post toe. Normaal gesproken zult u deze binnen enkele werkdagen ontvangen. U heeft na aankoop 21 dagen toegang tot de video’s, rekeninghoudend met de verzending van de syllabus kunt het online programma minimaal 14 dagen volgen.

Opgenomen seminar accreditatiepunten
Vanwege de oudere verschijningsdatum is dit seminar niet meer geaccrediteerd.

Sprekers

Gabriël Devriendt

Gabriël Devriendt

heeft vanaf 1976 ruim 20 jaar voor diverse medische specialismen gewerkt waarvan de laatste 10 jaar als universitair productspecialist in de oncologie. In deze jaren heeft hij zich vergaand op het terrein van de farmacologie en biochemie kunnen ontwikkelen.

Jacqueline Gerrits

is eigenaar van Voedingsadviesbureau Vitality in Malden-Molenhoek (noord-Limburg). Zij begeleidt in haar praktijk met name mensen met darmklachten; klachten die ontstaan door voedselallergie, voedselintolerantie, door psychische reden en door een combinatie van meerdere oorzaken.

Kosten online training € 69,- per persoon