zaterdag 24 april 2021 09:00 - 16:00 Van der Valk Houten Hoofdveste 25, 3992 DH Houten

SEMINAR

24 april 2021

9:00 – 16:00 uur
Van der Valk Houten (Utrecht)

Sprekers:

drs. Gabriël Devriendt
Pures

Robert van Esch MSc
Psychoneuroimmunoloog

Dit seminar kunt u volgen als live-seminar op zaterdag 24 april 2021. Vanaf 6 mei 2021 zal dit seminar ook als online seminar beschikbaar zijn zodat het op ieder moment kunt bekijken.

Migraine, hoofdpijn en vermoeidheid

Er zijn verschillende vormen van migraine bekend. Een ‘gewone’ vorm van migraine bestaat uit aanvallen van zware hoofdpijn en wordt (bij sommige mensen) vooraf gegaan door een aura. Veel vrouwelijke patiënten met migraine hebben rondom de menstruatie een aanval. Als de aanval uitsluitend met de menstruatiecyclus samenvalt, wordt dit ook wel menstruele (hormonale) migraine genoemd. De ernst, duur en frequentie van migraine-aanvallen verschilt sterk per patiënt. Hoofdpijn is een zeer frequente klacht. We onderscheiden primaire hoofdpijn, waarbij de hoofdpijn een aandoening op zich is, en secundaire hoofdpijn, waarbij de hoofdpijn een symptoom is bij heel wat andere aandoeningen. Daarnaast is er nog hoofdpijn door aantasting van een hersenzenuw.

Migraine, hoofdpijn en vermoeidheid zijn veel voorkomende klachten waarbij vermoeidheid een veel voorkomende klacht is waarmee de patiënt uw praktijk bezoekt. Opvallend is een praktijkanekdote over een eeneiige tweeling waarvan de ene migraine had en de ander ‘buikmigraine’, dat ook wel als prikkelbaar darmsyndroom wordt gediagnosticeerd. Menig persoon is gevoelig voor beiden of verruilt de migraine uiteindelijk voor buikklachten.

Waar vinden deze klachten mogelijk hun oorsprong? En hoe kunnen we de belastbaarheid van de patiënt ondersteunen zodat klachten minder voor komen? Dat voedingsstoffen daarin een belangrijke rol kunnen spelen heeft menigeen in de praktijk al ondervonden, maar welke mechanismen spelen een rol en hoe kunnen we vanuit deze kennis meer maatwerk leveren?

Sprekers

Gabriël Devriendt

heeft vanaf 1976 ruim 20 jaar voor diverse medische specialismen gewerkt waarvan de laatste 10 jaar als universitair productspecialist in de oncologie. In deze jaren heeft hij zich vergaand op het terrein van de farmacologie en biochemie kunnen ontwikkelen.

Robert van Esch MSc.

studeerde in 2005 af aan de Academie voor Mesologie. Daarna volgde hij het gehele opleidingstraject voor therapeut volgens de PsychoNeuroImmunologie (PNI), waarna hij deelnam aan het masterprogramma klinische PNI aan de Universiteit van Gerona, dat hij in 2013 afsloot met een diploma (MSc). In 2010 en 2011 volgde hij modules westerse Fytotherapie bij de bacheloropleiding van Hogeschool Saxion Next. Sinds 2004 heeft Robert praktijkvoering in afwisselende samenwerking met artsen, fysiotherapeuten en osteopaten en schrijft hij regelmatig wetenschappelijke artikelen op het gebied van functionele geneeskunde en fytotherapie.

Aanmelden met verschillende soorten tickets

Vanwege de huidige COVID-19 maatregelen is de deelname aan dit live-seminar slechts voor 30 personen gegarandeerd. U kunt zich ook onder voorbehoud inschrijven voor het live-seminar, waarbij u bij het live-seminar aanwezig kunt zijn als er plaatsen beschikbaar zijn; indien er geen plaatsen beschikbaar zijn, zal uw ticket automatisch worden omgezet naar een ‘online seminar’-ticket.

Gegarandeerd ticket

Live seminar
zaterdag 24 april 2021

Slechts
30 plaatsen beschikbaar
vanwege de actuele COVID-19 richtlijnen

 

Incl. full-color syllabi, uitgebreide lunch, water/koffie/thee, fruit en snacks.

 

Ticketprijs € 99,- per persoon

Onder voorbehoud ticket

Live seminar
zaterdag 24 april 2021

Wanneer de richtlijnen verruimen zullen we op volgorde van inschrijving meer personen toelaten.*

 

Incl. full-color syllabi, uitgebreide lunch, water/koffie/thee, fruit en snacks.

 

Ticketprijs € 99,- per persoon

Online seminar

Online seminar
beschikbaar vanaf 6 mei 2021

Laat uw e-mailadres achter en wij sturen u dan een e-mail met meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden.

Ticketprijs € 59,- per persoon

* Indien er geen plaats bij het live-seminar beschikbaar is, zal uw ticket automatisch worden omgezet naar een ticket waarmee u het opgenomen seminar na afloop (op door u gewenste momenten) kunt bekijken, waarbij u de syllabi per post toegestuurd krijgt. U zult dan 40 euro teruggestort krijgen, zodat u 59 euro heeft betaald.

Seminars met accreditatiepunten.
Wanneer u deelneemt aan een seminar van ReThink, ontvangt u na afloop een certificaat.
ReThink heeft bij de volgende beroepsverenigingen accreditatie aangevraagd:

ANVAG | AVIG | CAT | FAGT | KTNO | LVNT | MBOG | NOAG | NVKH | NVST | NVVM | NWP | VBAG | VIV | VNRT | VVET | ZHONG

Zaterdag
24 april 2021

Van der Valk Houten
Hoofdveste 25
3992 DH Houten

Ticket TypePriceCart
Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Gegarandeerd99.00Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Onder voorbehoud99.00