zaterdag 13 mei 2023 09:00 - 16:00 Van der Valk Houten Hoofdveste 25, 3992 DH Houten

SEMINAR

13 mei 2023

9:00 – 16:00 uur
Van der Valk Houten (Utrecht)

Spreker:

Meer informatie volgt.

Metabool syndroom: de invloed van suiker op ons lichaam

Tijdens dit live seminar gaan we in op de invloed van suiker op ons lichaam. Het metabool syndroom of MBS duidt op een specifiek geheel van verschijnselen die voorkomen bij een gestoorde stofwisseling. Met andere woorden, problemen die zich voordoen bij het omzetten van voedingsstoffen in bouwstoffen en energie voor het lichaam. De voornaamste oorzaak van MBS is een verminderde gevoeligheid van onze cellen voor insuline. De kans dat iemand met MBS ook diabetes ontwikkeld, is hierdoor meer dan 5 x groter dan bij gezonde personen. Door het graduele verloop wordt het metabool syndroom vaak pas laattijdig vastgesteld. Hierdoor kan er al vergevorderde pathologie aanwezig zijn. Zo is de kans op hart- en vaatziekten (zoals hartinfarct, atherosclerose, beroerte) meer dan verdubbeld en kan er zich een vetopstapeling in de lever voordoen, met als gevolg een verhoogde kans op levercirrose.

Meestal worden een verhoogde bloedsuikerspiegel, hypertensie, een verhoogde cholesterol of insulineresistentie afzonderlijk behandeld. Ze zijn echter intensief met elkaar verbonden. Ze blijken de rode draad te zijn binnen het metabool syndroom en diverse ouderdomspathologieën. In dit live seminar bespreken we hoe we op deze fysiologische processen kunnen ingrijpen om tot een oplossing te komen van dit complexe metabole syndroom.

Spreker

Spreker volgt

Aanmelden met verschillende soorten tickets

Live seminar

Live seminar
zaterdag 13 mei 2023

Inclusief lunch, full-color syllabus, koffie, thee, water, fruit en snacks

 

Ticketprijs € 99,- per persoon

Aanbieding jaarticket

Live seminars
2023

Wil je geen live seminars in 2023 missen? We bieden een jaarticket met korting

Ticketprijs € 267,- per persoon

Online programma accreditatiepunten

Bij deelname aan een live seminar van ReThink, verstrekken wij na afloop een certificaat. ReThink vraagt accreditatie aan bij veel beroepsvereniging(en) en koepelorganisatie(s), zoals: AVIG, MBOG, NOAG, NVKH, KTNO, VBAG, NVST, VVET, FAGT, BATC, NVVM, VNRT, CAT, NVVT en LVNT, NWP en Zhong.

 

Dit seminar worden georganiseerd door ReThink Foundation en wordt gesponsord door Nutriphyt en Nutalis (Logic of Nature).

Zaterdag
13 mei 2023

Van der Valk Houten
Hoofdveste 25
3992 DH Houten

live seminar