zondag 19 oktober 2025 16:00 - 17:00

WETENSCHAPPELIJK WEBINAR

Meld je aan voor het webinar, je ontvangt
dan een link om het webinar terug te kijken.

Inhoud wetenschappelijk webinar:
– Presentatie Robert van Esch MSc. (60 min.)
– Link om de presentatie op een later tijdstip te bekijken.

Robert

Borstgezondheid
Robert van Esch MSc.
Duur: ca. 1 uur

Metabole bedreigingen voor de vrouwenborst

In dit webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten kunt voorleggen. 

De borsten van de vrouw vormen een complex van verschillende soorten weefsels. Naast vetweefsel bevinden zich in de borst klieren, epitheel, bloedvaten en lymfekanaaltjes. Deze weefsels staan onder invloed van afweercellen, hormonen en de lokale aanwezigheid van bacteriën. Dientengevolge bestaat een systemische interactie die indirect gerelateerd is aan externe factoren. In Nederland krijgt één op de zeven vrouw de diagnose borstkanker en het aantal is de afgelopen decennia wereldwijd toegenomen. Ofschoon pandemisch van karakter concentreert de prevalentie zich vooral in het Amerikaanse en Europese continent en Australië. Hoewel een aantal risicofactoren wordt genoemd als oorzaak, zoals overgewicht, roken en alcoholconsumptie, is de behandeling van borstpathologie overwegend orgaangericht. Mogelijk dat het beschouwen van lokale pathologiefysiologie als het gevolg van chronische, systemische verstoringen kan helpen bij het verkleinen van de kans op afwijkingen in de vrouwenborst.

 

Bij het webinar leer je over:

·       Het lokale microbioom in de borst;
·       De interactie tussen de verschillende orgaanweefsels;
·       Systemische behandeling van borstpathologie.

 

Nu terugkijken
Dit webinar is al geweest, maar je kunt jezelf nog steeds aanmelden. Je ontvangt dan de link om het webinar terug te kijken via de mail.

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

Robert en IlseOmdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij je onderstaande vragen te beantwoorden. De link om deel te nemen aan deze training wordt per e-mail toegestuurd.


Wetenschappelijk webinar ‘Borstgezondheid’

 


De informatie in deze opname is vervaardigd door ReThink Foundation en is bestemd voor personen die zich beroepsmatig bezighouden met voeding, leefstijl en gezondheid. De informatie is niet bestemd voor derden zoals consumenten en patiënten. Deze informatie mag niet verder worden verspreid of gebruikt binnen het therapeutische en publieke domein, tenzij nadrukkelijk met ReThink Foundation overeen gekomen.

Ticket TypePriceCart
Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Onder voorbehoud99.00Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Gegarandeerd99.00