zaterdag 19 juni 2021 09:00 - 17:00 Van der Valk Houten Hoofdveste 25, 3992 DH Houten

MASTERCLASS

19 juni 2021

9:00 – 17:00 uur
Van der Valk Houten (Utrecht)

Spreker:
Robert van Esch MSc

Niveau:
Post-HBO

Deze masterclass is voor
slechts 30 personen toegankelijk.

One Carbon Metabolism, schakel bij methylatie, metabolisme en detoxificatie

De stofwisseling van koolstofatomen speelt een belangrijke rol bij het tot stand brengen van diverse biochemische processen van het lichaam. Methylgroepen, die koolstofafhankelijk zijn, zijn te vinden bij de genprogrammering, de stofwisseling van homocysteïne en de detoxificatie in de lever. Aldus heeft het ‘one carbon metabolism’ een schakelfunctie in ons lichaam. Het doorgronden van de verschillende metabole processen, waarbij methylgroepen en koolstofatomen een centrale plek innemen, is van cruciaal belang om onze totale stofwisseling te kunnen begrijpen.

Tijdens de masterclass wordt onder meer nauwgezet stilgestaan bij de diverse vormen van ‘one carbon metabolism’, waarbij methylatie direct en indirect een rol speelt.

Tevens wordt een aantal invloeden in kaart gebracht dat direct impact kan hebben op de methylatie en indirect op de expressie van het DNA. Hierbij wordt gekeken naar mogelijke biochemische afwijkingen (dysmethylatie) en micronutriëntenstatus. Deze observaties vormen vervolgens de insteek van waaruit verantwoorde therapeutische interventies worden besproken.

Masterclass met accreditatiepunten.
Wanneer u deelneemt aan een masterclass van ReThink, ontvangt u na afloop een certificaat.
De volgende beroepsverenigingen hebben accreditatie verleend:
BATC, CAT, FAGT, KTNO, LVNT, MBOG, NOAG, NVKH, NVVM, NVVT, NWP, VBAG, VIV, VNRT en VVET.
Bij de volgende beroepsverenigingen is accreditatie aangevraagd:
AVIG en ZHONG.

Robert van Esch MSc

studeerde in 2005 af aan de Academie voor Mesologie. Daarna volgde hij het gehele opleidingstraject voor therapeut volgens de PsychoNeuroImmunologie (PNI), waarna hij deelnam aan het masterprogramma klinische PNI aan de Universiteit van Gerona, dat hij in 2013 afsloot met een diploma (MSc). In 2010 en 2011 volgde hij modules westerse Fytotherapie bij de bacheloropleiding van Hogeschool Saxion Next. Sinds 2004 heeft Robert praktijkvoering in afwisselende samenwerking met artsen, fysiotherapeuten en osteopaten en schrijft hij regelmatig wetenschappelijke artikelen op het gebied van functionele geneeskunde en fytotherapie.

Ticket

Masterclass
Zaterdag 19 juni 2021
9:00 – 17:00 uur
Van der Valk Houten (Utrecht)

Incl. full-color syllabi, uitgebreide lunch, water/koffie/thee, fruit en snacks.

Ticketprijs € 139,- per persoon

19 juni 2021

Van der Valk Houten
Hoofdveste 25
3992 DH Houten

live seminar
Ticket TypePriceCart
Masterclass one carbon metabolism, schakel bij methylatie, metabolisme en detoxificatie139.00