dinsdag 11 oktober 2022 19:00 - 21:00

WETENSCHAPPELIJK WEBINAR

Live te bekijken op dinsdag 11 oktober
19:00 – 21:30 uur

Inhoud wetenschappelijk webinar:
– Presentatie Robert van Esch & Maurice Kool (120 min)
– Aanvullende producttraining Ilse van Bladel (30 min)

_E1A0180

Systemische benadering van gebitsontstekingen: een introductie
Robert van Esch
Duur: ca. 2,5 uur

Systemische benadering van gebitsontstekingen: een introductie

Uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek blijkt het microbioom een belangrijke speler te zijn bij de pathofysiologie van een spectrum aan ziektebeelden. Sommige wetenschappers noemen het microbioom zelfs een orgaan omdat het een rol speelt in het metabolisme en de afweerregulatie.

Ook in de mondholte en alle ruimten die hiermee verbonden zijn, leven ontelbare micro-organismen. Ze bewaken de balans tussen een gezond gebit en gebitsaantasting. Specifieke, dominante bacteriën zijn betrokken bij de etiologie van gebitsaandoeningen, zoals parodontitis. Dit biedt aanknopingspunten voor therapeutische interventies.

Aangezien deze ongunstige bacteriën ook betrokken kunnen zijn bij de pathologie van aandoeningen buiten de orale ruimte, kan een tijdige interventie gericht op het normaliseren van de interactie tussen het lokale en intestinale microbioom en aanverwante afweermechanismen van grote waarde zijn.


Mondgezondheid vanuit een systemisch perspectief

In dit webinar belichten we gebitsontstekingen vanuit een systemisch perspectief. Het microbioom in algemene zin én het orale microbioom worden besproken. Ook komen de pathofysiologische ontwikkeling van parodontitis en de oplossing hiervoor aan de orde. Kortom, een webinar vol verdiepende theorie én mogelijkheden voor nieuwe interventies.

Zinvolle micronutriënten: producttraining

Tijdens het wetenschappelijk webinar worden diverse micronutriënten besproken die een rol spelen in het (orale) microbioom. Na afloop van het webinar volgt een korte producttraining waarin we een aantal producten presenteren.

Uitsluitend live te bekijken op dinsdag 11 oktober, van 21.00-21.30 uur

In deze training doet u kennis op over: 
  • het microbioom in algemene zin en het orale microbioom in het bijzonder;
  • de pathofysiologie die ten grondslag ligt aan de ontwikkeling van ontstekingen in de orale ruimte;
  • relaties tussen de orale structuren en de andere metabole en immunologische processen van het lichaam;
  • hoe u lokale symptomatologie kunt koppelen aan systemische processen en afwijkingen;
  • hoe u anatomische afwijkingen, zoals waargenomen aan de hand van diagnostiek, kunt vertalen naar praktische interventies met suppletie en leefstijlaanpassingen.

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Maurice Kool MSc. De aanvullende productraining wordt gehost door Orthomoleculair therapeut en Vitaliteitscoach Ilse van Bladel.

 

Robert, Maurice en Ilse
Omdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij u onderstaande vragen te beantwoorden. Uiterlijk op dinsdag 11 oktober wordt de link om deel te nemen aan deze training per e-mail toegestuurd.

Geen tijd om het webinar live te kijken?

Meld u dan toch aan voor het webinar. Na afloop sturen wij u een link, zodat u het webinar op een later tijdstip terug kan kijken. Dit geldt niet voor de producttraining. Deze is uitsluitend live te volgen.

Accreditatie:

Geaccrediteerd door: KRT, KRM
Accreditatie in aanvraag bij: NVvO, NVKH, NOAG, MBOG, KTNO, NVST, FAGT, BATC, NVVM, CAT, NVVT en VNRT.

Kosten wetenschappelijk webinar met aanvullende producttraining € 29,-

Ticket TypePriceCart
Webinar Gebitsontstekingen29.00Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Onder voorbehoud99.00Seminar migraine, hoofdpijn en vermoeidheid | Gegarandeerd99.00