zaterdag 30 januari 2021 09:00 - 16:00 Van der Valk Houten Hoofdveste 25, 3992 DH Houten

ONLINE SEMINAR

Beschikbaar vanaf 11 februari 2021

Sprekers:

prof.dr. Roelof Hut
Rijksuniversiteit Groningen

dr. Marijke C.M. Gordijn
Chrono@Work

Chronobiologie

De chronobiologie is de wetenschap binnen de biologie die zich toelegt op het bestuderen van het bioritme van het lichaam oftewel de variaties in onze biologische activiteiten binnen zekere cycli van tijdsverloop. De biologische activiteiten wisselen af en herhalen zich waardoor we kunnen spreken van bioritmen.

Op bepaalde momenten worden zekere biologische activiteiten afgeremd en andere versterkt waardoor we kunnen spreken van een hiërarchie van bioritmen en verscheidene biologische klokken die de werking van organen zoals de hersenen, nieren, darmen en lever beïnvloeden en daarmee van essentieel belang zijn voor het behoud van gezondheid, regeneratie en zelfs herstel van ziekte.

De bioritmen programmeren in feite het lichaam: het innemen en opnemen van voedingsstoffen, lichamelijke en geestelijke activiteiten, nachtrust en slaapkwaliteit, gewichtsregulatie, eliminatie en uitscheiding van afvalstoffen, etc.

Om verstoringen van de bioritmen te voorkomen zijn we afhankelijk van onze omgeving die zogenaamde synchronisatiesignalen geeft. Het bekendste synchronisatiesignaal is de afwisseling van dag en nacht, vooral het morgenlicht en de intredende duisternis.

Nog nooit waren er zoveel verstorende invloeden in het menselijke bestaan als vandaag de dag. Het moderne leven heeft ons al tot op zekere hoogte doen vervreemden van de biologische normen met verstrekkende gevolgen. De chronobiologie levert waardevolle kennis waarmee u als zorgverlener op het vlak van leefstijlgeneeskunde, oog heeft voor de juiste aandachtspunten om patiënten te helpen sturen naar een betere  gezondheid en welbevinden.

Sprekers

prof.dr. Roelof Hut

is universitair hoofddocent bij de afdeling Chronobiologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werd opgeleid tot graduate student door Serge Daan en deed zijn postdoc bij Howard Cooper bij INSERM in Lyon, Frankrijk. Hij is actief geweest als bestuurslid van het Groningen Institute of Evolutionary Life Sciences, international Society for Research of Biological Rhythms, en hij is lid van de advies- en redactieraad van het Journal of Biological Rhythms. Hij is / was wetenschappelijk betrokken bij Europese samenwerkingsnetwerken EUCLOCK, INsecTIME, CinChron en het Nederlandse Chronobiologie netwerk OnTime en BioClock.

dr. Marijke C.M. Gordijn

studeerde Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde bij de afdeling Psychiatrie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Na een aantal postdoc jaren bij de afdeling Chronobiologie van professor Serge Daan, startte zij haar eigen bedrijf Chrono@Work in 2012. Dit is een spin-off van de universiteit; een wetenschappelijk advies- en onderzoeksbureau dat de vertaalslag maakt van de fundamentele kennis op het gebied van chronobiologie en slaap naar de maatschappij. Het bedrijf voert contractresearch uit in opdracht van bedrijven die prototypes ontwerpen, vooral op het gebied van licht en gezondheid. Daarnaast adviseren ze bedrijven en consumenten op het gebied van leefstijl interventies voor het verbeteren van het slaap-waakritme

Aanmelden met verschillende soorten tickets

Gegarandeerd ticket

Live seminar
zaterdag 30 januari 2021

Slechts
30 plaatsen beschikbaar
vanwege de actuele COVID-19 richtlijnen

 

Incl. full-color syllabi, uitgebreide lunch, water/koffie/thee, fruit en snacks.

 

Ticketprijs € 99,- per persoon

Alleen online seminar >

Onder voorbehoud ticket

Live seminar
zaterdag 30 januari 2021

Wanneer de richtlijnen verruimen zullen we op volgorde van inschrijving meer personen toelaten.*

 

Incl. full-color syllabi, uitgebreide lunch, water/koffie/thee, fruit en snacks.

 

Ticketprijs € 99,- per persoon

Alleen online seminar >

Online seminar

Online seminar
beschikbaar vanaf 11 februari 2021

Laat uw e-mailadres achter en wij sturen u dan een e-mail met meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden.

Ticketprijs € 59,- per persoon

* Indien het live-seminar vanwege COVID-19 richtlijnen niet doorgaat, zal uw ticket automatisch worden omgezet naar een ticket waarmee u het opgenomen seminar vanaf 11 februari 2021 kunt bekijken, waarbij u de syllabi per post toegestuurd krijgt. U zult dan 40 euro teruggestort krijgen, zodat u 59 euro heeft betaald.

Seminars met accreditatiepunten.
Wanneer u deelneemt aan een seminar van ReThink, ontvangt u na afloop een certificaat.
ReThink heeft bij de volgende beroepsverenigingen accreditatie aangevraagd:

ANVAG | AVIG | CAT | FAGT | KTNO | LVNT | MBOG | NOAG | NVKH | NVST | NVVM | NWP | VBAG | VIV | VNRT | VVET | ZHONG

Ticket TypePriceCart
Chronobiologie 30-01-202199.00Chronobiologie 30-01-202199.00