Preview webinar:
Darmgezondheid bij de zwangere vrouw

Vooruitlopend op het seminar ‘Darmgezondheid bij de zwangere vrouw’ bieden wij u deze gratis preview (ca. 30 minuten) aan. In dit webinar zal Gabriël Devriendt spreken over de verschillende microbiomen bij de zwangere vrouw en het belang van de initiële kolonisatie bij de pasgeborene. Naast de invloed van de bevallingswijze komen ook andere factoren aan bod die de immuniteit van het kind mede zullen bepalen en dit zowel op korte als op de lange termijn.

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de vaginale flora zich voorbereidt op de bevalling. De hoeveelheid en diversiteit van de bacteriën in het microbioom van de vagina verandert significant tijdens de zwangerschap en bepaalt zelf in belangrijke mate de kans op vroeggeboorte. Iets onverwachter lijkt het dat ook het darm microbioom belangrijke wijzigingen ondergaat tijdens de zwangerschap en dit de ontwikkeling van het immuunsysteem van het kind kan beïnvloeden.

Preview webinar: Darmgezondheid bij de zwangere vrouw

Het complete webinar bijwonen?

Op zaterdag 27 juni kunt u deelnemen aan het volledige seminar over dit onderwerp met Gabriël Devriendt en Jos Seegers PhD. Dit online programma is geaccrediteerd en u ontvangt een full-color syllabus per post.